16 C
Vinkovci
Nedjelja, 26. svibnja 2024.

Hoće li natpis spasiti od uništavanja terena?

Više od autora

- vl promo-

Nedavno je HNK Cibalia Vinkovci konačno dobio novi teren s umjetnom travom, a pokraj istog je, zbog neodgovornih pojedinaca, postavljen natpis zabrane prilaska.

Natpis neće spasiti da se teren ne uništava ukoliko pojedinci ne postanu odgovorni i ne shvate da je teren napravljen za HNK Cibaliju Vinkovci, odnosno za prvu momčad i sve selekcije Škole nogometa. Međutim, postavljena tabla mogla bi potaknuti da ljudi shvate što ovaj teren znači za cjelokupni klub”, rekla je Dea Lasić, predsjednica HNK Cibalia Vinkovci.

Čelnica nebeskoplavog kluba istaknula je kako je na terenu primijećena vožnja bicikla, bacanje smeća, ali i šetnja pasa. Voditelju stadiona zasigurno je iznimno teško u svakom trenutku motriti što se na umjetnoj travi događa, tako da je najbitniji faktor u cijeloj priči samosvijest svih građana.


Dugo smo čekali taj teren te sad kada smo ga dobili jednostavno ne želimo da ga nesavjesni pojedinci unište”, dodaje Lasić.

Otkako je novi teren zablistao između ostatka pomoćnih terena, uvjeti za rad seniora i svih mlađih kategorija svakako su jako poboljšani. To nam je potvrdio Luka Muženjak, trener mlađih pionira vinkovačkog kluba. „Realno svi znamo kako je teren s umjetnom travom vrlo bitan, pogotovo za rad u Školi nogometa. Djeca konačno imaju prave uvjete i teren na kojemu ne smeta apsolutno ništa. Vremenski uvjeti ne utječu na kontinuirani rad, a ovo je sigurno veliki dobitak za Cibaliju i svu djecu”.

Uistinu bi bilo šteta kada bi neodgovorni pojedinci konstantno uništavali teren, a zasigurno se postavlja pitanje treba li provoditi ipak malo veće kontrole nad samim igralištem. „Mislim da teren ne bi trebao biti predviđen za rekreativce. Bio sam u nekoliko klubova gdje je strogo zabranjeno koristiti terene kluba, jednostavno nitko nije mogao ići na teren”, zaključuje Muženjak.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno