Foto: Ministarstvo zdravstva
- Tekst se nastavlja ispod oglasa -

Ministar najpogođenijeg sustava u posljednjih godinu dana Vili Beroš poručio je kako je današnji sastanak s veledrogerijama bio jasna naznaka da vlada želi riješiti problem dugova, dok je Zdravko Marić izjavio da postoji mogućnost uplate dodatnih sredstava radi opskrbe lijekovima.

„Današnji sastanak je jasan signal da zajedničkim naporima želimo riješiti ovaj problem. Sastanak je protekao u konstruktivnom tonu i ministar Marić je ostavio otvorenu mogućnost dodatnih sredstava, koja bi osigurala redovito funkcioniranje veledrogerija prema zdravstvenom sustavu”, naglasio je Beroš i odgovorio kako se ne razmišlja o povećanju doprinosa za zdravstvo.

Ono o čemu se raspravljalo i razgovaralo na sastanku je dinamika otplate duga u vidu kratkoročnih rješenja, no na razini vlade pregovara se o reformama u zdravstvu, dodao je Beroš, a te reforme dovest će do dugoročnih rješenja. „Veledrogerijama smo prezentirali našu odlučnost da uđemo u reforme i da smo spremni riješiti dug. Ova vlada će napraviti sve da niti jedan građanin ne ostane bez lijeka koji bi mu bio potreban u danom trenutku. Prošli tjedan našli smo jedan od načina kroz direktno plaćanje lijekova koji su potrebni za životno ugrožavajuća stanja, uključujući i onkološke bolesnike”, poručio je Beroš.

Podsjetimo, za veledrogerije je osigurano prošli tjedan 900 milijuna kuna.