3 C
Vinkovci
Utorak, 5. ožujka 2024.

Hrvatska na 13. velikom natjecanju od osamostaljenja

Više od autora

- vl promo-
Mario Kurhelec
Mario Kurhelec
mario.kurhelec@novosti.hr

Nakon blijedog izdanja u listopadu i poraza od Walesa i Turske, u preostala dva kvalifikacijska kola naša reprezentacija ostvarila je dvije pobjede i s drugog mjesta u skupini ide na ždrijebanje kuglica za Europsko prvenstvo u Njemačkoj. Pobjedu (1:0) nad nezgodnom Armenijom, koja nam je uvelike pomogla k ostvarenju cilja otkinuvši bod protiv Walesa, donio je napadač Osasune Ante Budimir.

„Čestitao bih našim igračima na plasmanu, još jedan dobar i lijep rezultat. Ja uvijek kažem da plasman Hrvatske na veliko natjecanje jest uspjeh, a sve preko toga plus. Utakmica je bila teška, očekivao sam da ćemo lakše proći cijeli ciklus. Sad kad pogledamo, nervoza i stres dobro su došli. Meni da izađem iz komfora, ja sam rekao nakon utakmice u listopadu da nikad nisam bio jači i s više motiva. Protivnici nisu bili tko zna kakvi po kvaliteti, ali teške su utakmice kao ova danas, stalno strepiš jer nisi dao drugi gol. Cilj je bio plasman, ostvarili smo ga i idemo na Euro gdje nas čekaju deseci tisuća hrvatskih navijača. Kao da idemo doma, opet se idemo boriti za Hrvatsku. Hvala dragom Bogu i navijačima koji su nas podržali, ovo je uspjeh svih nas”, poručio je nakon utakmice izbornik Zlatko Dalić.


Tako će među 24 reprezentacije koje će nastupiti na Euru iduće godine biti i Hrvatska, a svakako treba izdvojiti činjenicu da će kapetan Luka Modrić predvoditi našu reprezentaciju na svom devetom velikom natjecanju što je ogromno postignuće.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno