17 C
Vinkovci
Ponedjeljak, 26. veljače 2024.

Hrvatska žena likovnom kolonijom nastavlja prikupljati donacije za stan u Zagrebu i palijativnu skrb

Više od autora

- vl promo-
Tihana Papac
Tihana Papachttps://novosti.hr
tihana.papac@novosti.hr

Likovna kolonija Društva Hrvatska žena tradicionalno se održava preko dvadeset godina, a danas je nastavljena u lovištu Kunjevci na kojem su se okupili ponovno s desetak umjetnika koji su kistom i pastelom ponovno dali podršku njihovu humanitarnom radu. Neki su radovi već poslani gotovi.

„Slike ostaju u fundusu Hrvatske žene, a nakon donacije građana sredstva su usmjerena za održavanje i opremanje stana za boravak maligno oboljele djece i članova njihovih obitelji u Zagrebu. Zadnje dvije godine dio prikupljenih sredstava od slika usmjeravamo i u palijativnu skrb za koju mislimo da je potrebna u našem gradu i županiji”, naglašava predsjednica Ljubica Potočić.

Domaćin humanitarnog druženja su Hrvatske šume koje već dugi niz godina ustupaju prostor lovišta Kunjevci te počaste Hravatsku ženu i likovnjake ručkom pa je cjelokupno ozračje umjetnika u simbiozi s prirodom koja ih uz pitomu divljač okružuje.

Potreba za smještajem u Zagrebu, nažalost, ne jenjava.

„Do sada je ove godine u stanu boravilo pet obitelji, prilično dugo, dok smo prošlu godinu zaključili s brojem 13. Ukupno trinaestero djece. Neki su ondje boravili u više navrata pri obavljanju kontrola, provedbe dijagnostike ili liječenja”, kaže te potvrđuje proširenje usluga pomoći.

„S obzirom na to da su se unazad tri godine uključile i jedinice lokalne samouprave, mogli smo opskrbiti djecu i roditelje i s najnužnijim prehrambenim i higijenskim potrepšinama te smo osigurali plaćeni taxi prijevoz za djecu prilikom odlaska iz stana na terapiju. Nemamo novca svaki dan plaćati roditeljima taxi prijevoz ako je dijete baš u bolnici, no ako je ono iz stana odlazi na terapiju, osigurali smo u tom slučaju besplatan prijevoz. Našu smo podršku mogli prošriti upravo nakon što se uključili gradovi i općine naše županije”, pojašnjava zahvalno predsjednica Potočić.

Režijske troškove redovito pokrivaju pa se sada uz dodatne izvore financiranja puno lakše diše, potvrđuje. Ono što je najbitnije, ove su godine uspjele doprijeti do srca novih donatora koji su pronašli njih jer dobar glas o njihovu humanitarnu radu daleko se čuje.„Uz dio sredstava kojima i ovdje pomažu Hrvatske šume osiguranim materijalom, idemo u izmjenu dijela dotrajalog namještaja, konkretno kuhinje, a javili su nam se i sponzori koji žele ostati anonimni u svojoj namjeri da nam u potpunosti renoviraju kuhinju i već dotrajalu kupaonicu što su za nas iznimno velike i velikodušne donacije”, potvrdila je Potočić.

Zanimljivo, ni jedan donator nije s područja Vukovarsko-srijemske županije, dolaze iz Zagreba i Nove Gradiške, što je još jedna potvrda kako šira zajednica prepoznaje hvalevrijedan višedesetljetni trud i ozbiljnost u pristupu rada Hrvatske žene Vinkovci koja je bolesnoj djeci i njihovim obiteljima osigurala besplatan krov nad glavom u trenutcima kada im je zdravlje njihova djeteta jedini životni prioritet.

LOVIŠTE KUNJEVCI

 

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno