U organizaciji Društva “Hrvatska žena” Vinkovci sinoć je u dvorani Matice hrvatske Vinkovci otvorena humanitarna prodajna izložba slika nastalih na tradicionalnoj likovnoj koloniji Hrvatske žene “Dar od srca”. Likovna kolonija održana je početkom lipnja na Starim Kunjevcima, a sudjelovali su likovni umjetnici: Domagoj Jurčić, Duško Begović, Dario Šošić, Pero Avramović, Slavica Jelić, Ljerka Pleština, Zlatica Čakić, Goran Lukić, Antun Balentović, Nada Vukasović, Ruža Šarlija. Također, izložena je i jedna slika Milana Cimeše (1948.-2015.), koji je isto bio veliki prijatelj društva.

Društvu “Hrvatska žena” Vinkovci u humanitarnom radu pomažu mnogi ljudi dobre volje, a među prvima koji se odazivaju svakako su i likovni umjetnici. Dugogodišnja je i plodna suradnja članica “Hrvatske žene” i brojnih likovnjaka, a organizacija likovnih kolonija počela je 1998. godine. Od samoga početka umjetnici su se vrlo rado odazivali i nesebično darivali svoje vrijeme i svoja djela. Nakon svake kolonije organizirana je prodajna izložba slika, a kada je pokrenuta velika akcija za kupovinu stana u Zagrebu za potrebe teško bolesne djece i njihovih roditelja, i tako prikupljen novac usmjeren je u tu svrhu. Nakon kupnje stana prihod od prodaje slika već jedanaestu godinu namijenjen je za režijske troškove i održavanje stana.

Na otvorenju izložbe pozdravne riječi i riječi zahvale umjetnicima uputila je predsjednica “Hrvatske žene” Ljubica Potočić, a izložbu je otvorila zamjenica gradonačelnika Vinkovaca Kata Krešić. Program je vodila dopredsjednica “Hrvatske žene” Milka Vida, a u glazbenom dijelu nastupile su Petra Marković, flauta i Vedrana Vrtarić, gitara.

Svi koji žele kupiti sliku i tako dati svoj doprinos za plemenitu svrhu, mogu se javiti u Društvo “Hrvatska žena” Vinkovci ( hzene@gmail.com ).