11 C
Vinkovci
Petak, 29. rujna 2023.

Hrvatske šume generalni sponzor 58. Vinkovačkih jeseni

Više od autora

- vl promo-

Nastavila se dugogodišnja suradnja između Hrvatskih šuma i Vinkovačkih jeseni, a s današnjim potpisanim ugovorom, 58. izdanje najveće kulturno-folklorne manifestacije u ovom dijelu Europe dobilo je generalnog sponzora.

Ovo ima dva značaja, prvi je onaj financijski koji će nam pomoći u samoj organizaciji Vinkovačkih jeseni, ali drugi značaj je u ovom trenutku još bitniji. Hrvatske šume, zajedničkim snagama s Gradom Vinkovcima, želi ući u puno različitih projekata, one žele biti dio našeg života, kao što su šume i šumari dio slavonskog života već stoljećima. Nekada su Šume bile u društvenim djelatnostima i u cijelom društvenom životu Vinkovaca, a sada Uprava želi to vratiti nazad. Hvala im što su odlučili biti generalni sponzor 58. Vinkovačkih jeseni, a nadam se i u puno budućih”, riječi su gradonačelnika Ivana Bosančića.

Ugovor je potpisan s Nediljkom Dujićem, predsjednikom Uprave Hrvatskih šuma, uz prisustvo direktorice Turističke zajednice grada Vinkovaca Martine Matković, župana vukovarsko-srijemskog župana Damira Dekanića, ministrice poljoprivrede Marije Vučković, ministra obrane Marija Banožića, saborskih zastupnika Mladena Karlića i Marijane Balić, državnog tajnika Mladena Pavića, direktora sektora za šumarstvo u Hrvatskim šumama Krešimira Žagara te voditelja Uprave šuma podružnice Vinkovci Krasnodara Sabljića.

Značaj Vinkovačkih jeseni odavno je prešao granice Vukovarsko-srijemske županije i Hrvatske, a samim time je ovo velika odgovornost i čast za Hrvatske šume, koje će u svojoj mogućnosti pomoć prilikom realizacije same manifestacije.

Nama je interes da generacijama iza nas ostavimo zdrave spačvanske šume. Da kroz prošla stoljeća lokalni ljudi na ovom području nisu pravilno gospodarili šumama, mi danas ne bismo bili u ovoj dvorani po pitanju ove teme, niti bi Hrvatska imala bogatstvo kakvo ima u svojim šumama. To je jedna velika odgovornost, mi ju shvaćamo ozbiljno te vjerujemo da ćemo novim generacijama ostaviti prekrasne prirodne šume hrasta, hrasta kao podloge razvoja življenja i opstanka na ovom prostoru”, zaključio je Dujić.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno