20 C
Vinkovci
Petak, 7. listopada 2022.

Hrvatski iznajmljivači nude besplatan odmor zdravstvenim radnicima koji rade s oboljelima od COVID-a

Više od autora

- vl promo-


Tihana Papac
Tihana Papachttps://novosti.hr
tihana.papac@novosti.hr

Jedna od hrvatskih iznajmljivačica apartmana Vivis Ende-Pozzecco pokrenula je Facebook grupu kojom želi doći do zdravstvenih radnika koji su na prvoj crti uz pacijente zaražene koronavirusom. Namijenjena je legalnim iznajmljivačima te liječnicima i medicinskim sestrama koji brinu o oboljelima od COVIDA-19 s ciljem da im omogući besplatan smještaj u kojem bi se odmorili i nakratko zaboravili svakodnevicu.

Inspirirao ju je razgovor s prijateljicom Danijelom Kralj, medicinskom sestrom koja radi u zagrebačkoj Dubravi, covid bolnici. Vivis joj je ponudila besplatan smještaj.

“Toliko me dirnula i jednostavno sam pomislila na to kako bih joj mogla pomoći. Zatim sam se sjetila da joj, kad već imam slobodan apartman, ponudim da se dođe odmoriti i pobjeći iz gužve kad bude mogla i koliko bude mogla. Naravno, da je ugostimo, a ne da to naplatimo”, kaže Ende-Pozzecco, a prenose web portali, dodavši kako svi koji rade s takvim pacijentima ulažu veliku žrtvu i da ovo za njih nisu normalni uvjeti.

Nakon što je prijateljici ponudila smještaj, savjetovala se s njom o ideji da podijeli prijedlog s kolegama iznajmljivačima.

“Predložila sam da pozovemo isključivo medicinske radnike s prve crte. Danijela je rekla da se radi o odličnoj ideji, preko noći sam otvorila grupu i pozvala kolege”, kaže.

Jedini način da damo svoj doprinos u ovoj borbi našim hrabrim anđelima koji se nalaze na prvoj crti je da im ponudimo smještaj u kojem se mogu odmoriti, opustiti i nakratko zaboraviti svoju svakodnevnicu, stoji u opisu Facebook grupe “Iznajmljivaci za nase heroje ❤ s prve crte s Covid bolesnicima.”

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno