Bogat program povodom Dana grada, blagadana sv. Ilije, koji je započeo jučer Svečanom sjednicom Gradskog vijeća, nakon koje su brojne udruge i institucije predstavile svoj rad i građanima priredile zanimljive sadržaje, nastavlja se i danas. U ovim trenucima započelo je ribolovno natjecanje na Bosutu u organizaciji ŠRD Priroda, a u pješačkoj zoni svoje suvenire prezentirat će Udruga veterana 5. gbr. “Sokolovi”, čiji će članovi sudjelovati i na sportskim igrama veterana na Ljeskovcu. Građani od 10 sati u središtu grada mogu pogledati i djela slikara, članova Hrvatskog društva likovnih umjetnika Vinkovci, kao i radionice robotike i digitalnog crtanja u organizaciji udruge Locus.

Također u 10 sati kreće i spektakl na Bosutu, a u organizaciji udruge Vinkovački lađari. Naime, povodom Dana Grada udruga Vinkovački lađari organizira Maraton lađa osoba s invaliditetom i lađarskih ekipa te međunarodnu kajakašku regatu. U maratonu lađa sudjelovati će ekipe Bubamare Vinkovci, Udruge Golubica iz Vukovara i Streljačkog kluba osoba s invaliditetom Vinkovci. Kada je riječ o maratonu lađarskih ekipa svoje sudjelovanje uz vinkovačke lađare najavili su lađari HVIDR-e Vinkovci, Vinkovačkog plivačkog kluba, sv. Ilije iz Metkovića te Somborski salašari. Na međunarodnoj kajakaškoj regati sudjelovat će sedam ekipa. Voziti će se na stazi dugoj 500 metara i to u disciplinama jednosjedi i dvosjedi u kategorijama početnici i početnice, mlađi kadeti i kadetkinje i mlađi juniori i mlađe juniorke.

Na streljani Streljačkog društva Vinkovci danas je na programu Otvoreno prvenstvo Vinkovaca, uz sudjelovanje brojnih gostujućih ekipa. Gradski muzej Vinkovci priprema izložbu Umjetnički simpozij P.U.L.S., koju možete pogledati u galeriji “Slavko Kopač”, dok će u Gradskoj knjižnici i čitaonici danas izvući pobjednike nagradne igre “Dođi u knjižnicu”.

U popodnevnim satima tradicionalno će, u mimohodu ulicama grada od 17:30 sati proći povijesne postrojbe, smotru kojih možete pogledati u pješačkoj zoni od 18 sati.

Na istom mjestu svoj rad i pjesme će predstaviti Mađarsko kulturno-umjetničko društvo Vinkovci, a od 17 do 21 sat Košarkaški klub Vinkovci u Lenijama organizira Streetball turnir. Zabavni dio današnjeg programa počinje od 18:30 sati u središtu grada, kada građani uz roštilj mogu uživati i u svirci tamburaškog sastava Đeram.

Od 21:30 Grad Vinkovci, a povodom Dana grada, Vinkovčankama i Vinkovčanima i njihovim gostima poklanja koncert legendarnog Mladena Gradovića.

Treba dodati da se dvodnevni program Moto susreta Vinkovci 2019., nakon jučerašnjeg druženja na Sopotu nastavlja i danas u popodnevnim satima uz defile ulicama grada i stunt show u središtu grada.