I današnji program 54. Vinkovačkih jeseni donosi bogat i nadasve zanimljiv program.

Od 10 do 22 sata možete posjeti Sajam gospodarstva, tradicijskih obrta i rukotvorina, a od 15 do 17 sati održati će se se Sajam sporta i plesa, odnosno prezentacija vinkovačkih sportskih klubova.

Od 18 do 22 sata na Slavonskom sokaku zabavljati će vas Tamburaški sastav “Slavonski suton”.

U 19 sati i 30 minuta u velikom šatoru Vinkovačkih jeseni počinje treća folklorna večer na kojoj će nastupiti KUD-ovi “Antun Gustav Matoš” iz Tovarnika, “Mijat Stojanović” iz Babine Grede, “Samica” Novi Jankovci, “Joakim Hardi” iz Petrovaca, “Etno – golubica” iz Vinkovaca, “Matija Gubec” iz Ilače, “Ivan Domac” iz Privlake, “Ondrej Pekar” iz Soljana, “Kolo” iz Vukovara, “Posavac” iz Vrbanje i “Šokadija” iz Starih Mikanovaca. Nakon Folklorne večeri u 22 sata u organizaciji Udruženja manekena “Loreena” Vinkovci održati će se “Večer mode i ljepote”.

Od popratnih događanja izdvajamo šetnju gradom uz licenciranog turističkog vodića Sandru Klaić “Upoznaj Vinkovce”. Polazak je u 19 sati ispred zgrade Gradksog muzeja Vinkovci, a organizator je Turistička zajednica Grada Vinkovaca.

Od 19 sati održati će se glazbeno likovna priredba “Jesenima na dar”. Svoje radove izložit će veterani likovnog izričaja – Zlatko Kokanović i Josip Božičević. U programu će sudjelovati Tamara Šarlija, Marko Šošić i MPZ KUD-a “Kristal Sladorana” Županja. Organizatori su Hrvatsko društvo likovnih umjetnika Vinkovci i Gradsko kazalište “Joza Ivakić” Vinkovci.