I naša Gradska knjižnica i čitaonica Vinkovci svakoga dana prati moderne trendove i razvija svoje programe kako bi bila u koraku s vremenom. Tako su na svojim stranicama objavili da svaki korisnik sam može produžiti knjigu u samo nekoliko klikova.

Na stranicama Knjižnice tako su svi korisnici dobili upute kako preko računala, tableta, pametnog telefona i drugih uređaja mogu produžiti posuđenu knjigu. Usluga je dostupna 24h na svim geografskim lokacijama uz pretpostavku da imate pristup internetu i neke sitne uvjete koje možete pročitati u samoj uputi. Izgled stranice može varirati u zavisnosti o uređaju i operacijskom sustavu, ali je redovito testirano na više platformi (uključujući i one otvorenog koda) radi funkcionalnosti.

Poveznicu za on-line obnovu zaduženja moguće je dohvatiti unutar kataloga.

U katalogu potražite poveznicu  “korisnik”. Unesite svoje podatke: broj članske iskaznice i prvih 7 brojki svojeg JMBG-a, kliknite OK, a zatim kliknite na prvu opciju: “Zaduživani naslovi (primjerci), zakasnine, opomene”.

Za one primjerke za koje je moguća on-line obnova bit će prikazana poveznica “obnova”. Klikom na nju obavit će se on-line obnova i bit će prikazan novi rok razduženja. Može se uzastopno obnoviti više primjeraka.

Napomena: nije moguće obnoviti zaduženja građe čiji je rok zaduženja istekao. Također, zaduženja nije moguće obnoviti ukoliko Vam je isteklo članstvo ili na građu postoji rezervacija.