-4 C
Vinkovci
Četvrtak, 9. veljače 2023.

10 tona mandarina s hrvatskog Juga za Vukovarsko-srijemsku županiju

Više od autora

- vl promo-
Tihana Papac
Tihana Papachttps://novosti.hr
tihana.papac@novosti.hr

Prijateljska Dubrovačko-neretvanska županija donirala je i ove godine oko 10 tona  mandarina Vukovarsko-srijemskoj županiji.

FOTO: VSŽ
FOTO: VSŽ

Župan Dubrovačko-neretvanske županije Nikola Dobroslavić mandarine je uručio svom vukovarsko-srijemskom kolegi Damiru Dekaniću, a on ih je odmah preusmjerio voditelju Caritasa Vukovarskog dekanata fra Slavku Miliću.

FOTO: VSŽ

“Donacija će biti uručena obiteljima kojima je najpotrebnija pomoć, njih više od 140, koji su stalni korisnici, kojima pomažemo još od povratka nakon Domovinskog rata, pa tako i danas. Pomažemo koliko možemo u podjeli hrane, odjeće, obuće pa sve do namještaja i medicinskih pomagala kao i plaćanja režijskih troškova i ogrjeva. Svaka donacija dobro je došla kao i ova koja je stigla od naših prijatelja iz Dubrovačko-neretvanske županije, koji nam doniraju već tradicionalno te im zahvaljujemo. Svjesni smo toga da čineći dobro drugima, onima koji su u potrebi, kao kršćani i vjernici činimo dobro i sebi,” rekao je voditelj Caritasa Vukovarskog dekanata i župnik Župe sv. Josipa radnika, fra Slavko Milić.

„Pozdravljam drage prijatelje iz Dubrovačko-neretvanske županije i župana Dobroslavića koji je nastavio ovu dobru i humanitarnu akciju, a koja je pokazatelj dobre suradnje i razvijenih odnosa ne samo u gospodarstvu, kulturi i turizmu već i ovoj simboličnoj gesti koja traje već trinaestu godinu”, zahvalio je na dočeku hvalevrijedne donacije u Vukovaru župan Dekanić.

“S velikim smo zadovoljstvom ponovo u Vukovarsko-srijemskoj županiji, a posebno kada je riječ o ovoj tradiciji poklona mandarina”, uzvratio je župan Dobroslavić.

Govoreći o tužnim obljetnicama koje naša županija obilježava ovih dana, Dekanić je spomenuo kako se ova donacija usmjerava na udruge i potrebite obitelji, kojima bi se barem malo pomoglo u ove dane, kada se obilježavaju sjećanja na žrtvu Vukovara čime se, istaknuto je, barem malo želi skrenuti pozornost s ružnih i tužnih sjećanja iz vremena Domovinskoga rata na one kojima je pomoć zaista potrebna.


10 tona neretvanskih mandarina, simbolična su potvrda prijateljstva i partnerstva između dvije županije koje datira iz vremena Domovinskog rata kada smo dijelili sličnu sudbinu trpeći napade agresora.

FOTO: VSŽ

“Zahvaljujem od srca županu Dobroslaviću, jer ni jedne godine nije mu bilo teško putovati do Vukovara i svake godine doći ovdje, ispuniti nam srca kao i srca svima kojima se donacija mandarina uručuje. Nadam se kako će ovo prijateljstvo trajati još dugo te će biti oplemenjeno suradnjom u nizu drugih područja”, naglasio je Dekanić, dodavši kako će Vukovarsko-srijemska županija organizirati donaciju jabuka prema prijateljskoj županiji na jugu, u vrijeme božićnih blagdana.

No suradnja ne ostaje samo na gestama.

“Naše razvojne agencije pokušavaju plasirati proizvode iz Slavonije u našoj županiji i u turizmu. Nije lako, ali važno je da su prvi koraci već napravljeni”, potvrdio je dubrovačko-neretvanski župan u nadi da će iz godine u godinu biti sve bolje.

Posebno je, ističe, važan završetak koridora 5 c koji je trenutno u izgradnji kroz BiH, dok je u Dubrovačko – neretvanskoj županiji završen, a kojim će se vremenski put do Vukovara skratiti za pola od trenutnih osam sati.

Mandarine su proslijeđene gradskim društvima Crvenog križa, Pučkoj kuhinji, socijalnim samoposlugama, zatim humanitarnim udrugama, udrugama zdravstvene i socijalne skrbi, vukovarskoj bolnici te braniteljskim udrugama.

FOTO: VSŽ

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno