20 C
Vinkovci
Četvrtak, 30. ožujka 2023.

U manje od 48 sati popunjeno svih 100 mjesta za besplatnu kastraciju

Više od autora

- vl promo-

Udruga Rocco u suradnji s Anubis klub veterinarskom ambulantom pred nadolazeću zimu pokrenula je već poznati projekt besplatne kastracije ženskih mačaka, pod sponzorstvom Tajane Barančić. Dva dana poslije objave – popunjena su sva mjesta!


“Mahom ste se javljali za ulične mačke koje vi hranite, za mini improvizirana hranilišta na kojima imate ženske mačke. Ne znamo radujemo li se u ovom trenu, jer tisuće i tisuće neželjenih mačića je spašeno agonije umiranja, ili smo tužne i bijesne”, poručuju volonterke Rocca.
Dodaju i kako je ovo pravi dokaz da na razini županije trebaju češće biti provođeni ovakvi projekti, od strane nadležnih, od strane pravnih tijela i osoba. Nadaju se, a i mi skupa s njima, da će i u budućnosti dobiti određena sredstva i opet organizirati ovakve akcije, jer očito su itekako potrebne.
“Mi smo spremne besplatno uložiti i trud i rad i vrijeme i organizirati ovakve projekte”, zaključuju.
Podsjetimo, Udruga Rocco besplatnu kastraciju 100 uličnih i skrbničkih mačaka provodi nekoliko godina, a namijenjen je prvenstveno skrbnicima slabijeg imovinskog stanja. Financijski ga od početka pomaže Tajana Barančić, vlasnica tvrtke Astraj. Ideja je smanjiti napuštanje i patnju životinja te povećati svijest o važnosti kastracije kao prevencije napuštanja, emocionalnog zlostavljanja životinja i cijelog spektra bolesti izazvanih parenjem, tjeranjem i čestim rađanjem mačaka.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno