-0 C
Vinkovci
Nedjelja, 3. prosinca 2023.

I ove godine Grad financira prvo cijepljenje i čipiranje psa

Više od autora

- vl promo-
Tihana Papac
Tihana Papachttps://novosti.hr
tihana.papac@novosti.hr

Grad Vinkovci nastavlja i ove godine sa svrsishodnom praksom financiranja prvog cijepljenje protiv bjesnoće, dehelmintizacije odnosno čišćenja životinje od parazita te troška mikročipiranja svim vlasnicima pasa.

Maksimalni iznos financiranja je 250 kuna (33,18 EUR) po psu od čega se 150 kuna (19,91 EUR) odnosi na cijepljenje i dehelmintizaciju, 90 kuna (11,95 EUR) na mikročipiranje i 10 kuna (1,33 EUR) na izdavanje putovnice za psa.

„Nije zanemariva ni ušteda jer svaka kuna koja ostane u kućnom budžetu uvijek dobro dođe. Vjerujemo kako na ovaj način u velikoj mjeri pridonosimo i da u Vinkovcima imamo što manje napuštenih životinja. Psi nikada nisu krivi za probleme u kojima se nađu, od kućnog ljubimca postaju lutalice prvenstveno zahvaljujući neodgovornim vlasnicima kojih će, nadamo se, biti sve manje“, poručuje gradonačelnik Ivan Bosančić ističući kako mjera ima prioritetno za cilj financijski olakšati građanima kako nitko ne bi imao argument protiv cijepljenja.

Jedina obveza je prijaviti se za sredstva putem Javnog poziva objavljenog na stranicama Grada, uz napomenu kako pravo na financiranje imaju samo stanovnici Vinkovaca, poziva vlasnike pasa pročelnik Upravnog odjela komunalnog gospodarstva i uređenja grada Marko Dujmić.Cijepljenje i mikročipiranje pasa od presudnog je značaja pri sprječavanju širenja bolesti među životinjama, ali i za rješavanje problema s napuštenim kućnim ljubimcima.

Iako su brojke cijepljenih i čipiranih pasa općenito u porastu, u odnosu na period kada se tek kretalo s ovakvom praksom, još uvijek ima vlasnika koji svoje ljubimce iz razno raznih razloga ne čipiraju, dio čak i ne cijepi, a razlog za izbjegavanje ove zakonske obveze uglavnom je financijske prirode.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno