12 C
Vinkovci
Petak, 14. lipnja 2024.

I ove godine s juga Hrvatske u Vukovarsko-srijemsku županiju 10 tona mandarina

Više od autora

- vl promo-
Josipa Haluška
Josipa Haluška
josipa.haluska@novosti.hr

Nastavlja se 14 godina duga tradicija simbolične razmjene mandarina i jabuka između Dubrovačko-neretvanske i Vukovarsko-srijemske županije.
Foto: Damir Dekanić

“Hvala im što ovim činom pokazuju empatiju za najistočniji dio Hrvatske, zahvaljujući kojem se rodila jedna jako dobra suradnja koja u svim akcijama koje poduzimamo donosi plod. S radošću svaki puta dočekujemo delegaciju i nadam se da će se tradicija nastaviti još jako dugo jer je ova povezanost svjedok da zajedništvom možemo sve”, kazao je na današnjoj primopredaji mandarina župan vukovarsko-srijemski Damir Dekanić.

Deset tona mandarina u Vukovaru je danas uručio župan Dubrovačko-neretvanske županije Nikola Dobroslavić, a one su odmah preusmjerene Caritasu vukovarskog dekanata, kao i humanitarnim udrugama, udrugama zdravstvene i socijalne skrbi, vukovarskoj bolnici, braniteljskim udrugama te društvima Crvenog križa Vukovarsko-srijemske županije.Foto: Damir Dekanić

Nakon primopredaje, deset tona slavonskih jabuka krenulo je put hrvatskog juga, put dobrotvornih odnosno humanitarnih udruga i ustanova, od zdravstvenih do domova za starije i ostalih kao što je bilo i prošlih godina.

Razmjena mandarina i jabuka simbolična su potvrda prijateljstva i partnerstva između dvije županije koje datira iz vremena Domovinskog rata kada smo dijelili sličnu sudbinu trpeći napade agresora.

Foto: Damir Dekanić

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno