13 C
Vinkovci
Petak, 7. listopada 2022.

I ove godine udruga Basket Nuštar organizira turnir

Više od autora

- vl promo-Udruga Basket Nuštar, uz podršku Općine Nuštar, tijekom subote 20. kolovoza održat će turnir u basketu. Događaj će se održati na košarkaškom igralištu Osnovne škole Zrinskih u Nuštru, a organizatori ističu kako će prijave početi u 16:30, dok bi se s turnirom trebalo započeti pola sata kasnije.

Samo natjecanje će se odigrati u klasičnom basket formatu 3 na 3, uz pravila 3×3 basketa, dok će svaka ekipa maksimalno moći imati 4 igrača. „Jedne godine je bilo 15 ekipa, a prošle smo godine krenuli dosta kasno organizirati turnir, pa je tako bio lošiji odaziv. Također, prošle godine bila je složenija situacija oko koronavirusa. Ove godine očekujemo oko 10 do 12 ekipa sigurno, a preostaje nam vidjeti koliko će glasiti konačni broj sudionika turnira. Nema kotizacija po ekipi, a pobjednicima će biti uručeni pehari te će svim gledateljima i igračima biti omogućeno piće”, rekao je Ivan Šarić, predsjednik udruge Basket Nuštar.

Ivan Šarić naglašava kako je cilj događaja i udruge Basket Nuštar promovirati košarku te da što više djece igra ovaj sport. Osim Ivana, glavni organizatori događaja su i njegov bratić Karlo Šarić te Zvonimir Pervan, a upravo su i oni u prošlosti naučili igrati i uživati u basketu od starijih kolega.

Na prošlogodišnjem izdanju turnira sudjelovalo je 8 ekipa, a u toj konkurenciji najbolja je bila ekipa Divlji vepar, koja je u finalu bila bolja od ekipe Mesari rezultatom 22:20, dok je treću poziciju zauzela ekipa Crni Radler, koja je u borbi za treće mjesto bila bolja od ekipe Levi. Također, kao i u prošlim izdanjima, tako će se i ove godine održati i natjecanje u gađanju trica, a prošle godine najbolje je „naštimao” svoju ruku Matija Vrselja, koji je pogodio 7 od 10 trica.

Pozivam gledatelje da dođu u što većem broju ispratiti turnir. Možete očekivati dobru zabavu, kao i dobar basket”, rekao je Ivan Šairć.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno