7 C
Vinkovci
Ponedjeljak, 26. veljače 2024.

I Vinkovci večeras pale svijeće za Vukovar

Više od autora

- vl promo-
Tihana Papac
Tihana Papachttps://novosti.hr
tihana.papac@novosti.hr

Dan uoči 18. studenoga, Hrvatska tradicionalno pali svijeće u spomen na vukovarsku tragediju 1991. godine, ali i sve nestale i poginule u Domovinskom ratu.

Diljem Lijepe Naše u ulicama koje nose naziv grada Vukovara ili u glavnoj ulici, pozivaju se građani na simbolično odavanje počasti.

Čvrsto uz Vukovar stoje kao i 1991. naši Vinkovci, tada Vrata Hrvatske.

Nakon svete mise u Velikoj crkvi koja počinje u 18:30, večer uoči obljetnice pada Vukovara, predstavnici Grada Vinkovaca, Ultrasi i svi ostali građani u koloni lampiona Zvonimirovom će krenuti put podvožnjaka prema Nuštru, ulicom koja vodi ka Vukovaru.

Počast ćemo zajedno odati kod murala posvećenog dvanaestorici hrvatskih policajaca ubijenih 2. svibnja 1991. u Borovu Selu te smrtno stradaloj djeci u Domovinskom ratu, otkrivenom prošle godine.


I ove godine brojne župe pozivaju vjernike s lampionima na misno slavlje i molitveno bdjenje za žrtvu Vukovara, među kojima je i župa sv. Ćirila i Metoda u Radićevom bloku.

Arhiva

Slijedi paljenje svijeća u dvorištu crkve, a pridružit će im se brojni građani koji će lampione večeras upaliti u prozoru i duž ulice Ruđera Boškovića i tako, u mislima i molitvi suosjećati s najvećom ljudskom žrtvom nakon Drugog svjetskog rata u Europi.

Hrvatski građani još će se jednom u tišini ujedinjeni nakloniti žrtvi Vukovara 1991. godine.

 

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno