Jučer je u Osijeku održano peto kolo Otvorene karate lige na kojemu je nastupilo 245 natjecatelja iz 16 klubova među kojima i 19 natjecatelja Športskog karate kluba ICTUS Vinkovci, koji su tom prilikom osvojili ukupno 27 odličja i to 14 zlatnih, 8 srebrnih i 5 brončanih medalja.

Nastupima u borbama pojedinačno Milan Ćujo je dominantnim izvedbama u kategorijama mlađih seniora osvojio zlatno odličje. U borbama pojedinačno u kategorijama kadeti preko 70 i do 76 kilograma Erik Udarović također je osvojio zlatna odličja. Leon Udarović nastupio je u dvije kategorije u borbama pojedinačno kojom prilikom je u kategoriji do 63 kg osvojio zlatno odličje dok je u kategoriji preko 57 kg osvojio srebrno odličje.

Adrian Buinac u svojoj kategoriji mlađi kadeti preko 57 kg u borbama pojedinačno osvojio je zlatno odličje. Nastupivši u borbama pojedinačno u kategoriji učenici preko 46 kg Damir Ćulubrk i Petar Nol osvojili su brončana odličja.

Svojim nastupima u borbama pojedinačno u kategoriji učenika do 46 kg zlatno odličje osvojio je Robert Vukojiević koji je u finalnoj borbi pobijedio svog brata Ivana Vukojevića koji je u kategoriji kadeta osvojio srebrno odličje. Nastupivši u borbama pojedinačno u kategoriji do 68 kg Filip Šarić osvojio je zlatno odličje dok je nastupima u kategoriji do 76 kg Filip osvojio srebrno odličje. U borbama ekipno u kategoriji kadeta nastupili su Adrian Buinac, Leon udarović i Erik Udarović koji su osvojili zlatno odličje. Svojim nastupom u katama pojedinačno u kategoriji učenici open Damir Ćulubrk osvojio je srebrno odličje. Nastupivši u katama pojedinačno u kategoriji cicibana Leon Bošnjak osvojio je zlatno odličje, dok je njegova sestra, Katja Bošnjak, nastupivši u katama pojedinačno u kategoriji učenica osvojila brončano odličje, a u istoj kategoriji Klara Tunjić osvojila je srebrno odličje.

Treba istaknuti i da je Klara Tunjić u katama pojedinačno u kategoriji mlađih kadetkinja osvojila zlatno odličje.

Nastupivši u katama pojedinačno u kategoriji mlađih kadetkinja zlatno odličje osvojila je Ana Matković, srebrno Elena Matković, a brončano Marija Cindrić. Luka Keser nastupio je u dvije kategorije u katama pojedinačno i tom prilikom u kategoriji juniora osvojio srebrno odličje, dok je u kategoriji mlađih seniora Luka osovojio zlatno odličje.

U kategoriji kate ekipno učenice kata tim u sastavu Elena Marunček, Marija Cindrić i Ana Matković osvojio je srebrno odličje, dok je u kategoriji kate ekipno mlađe kadetkinje kata tim u sastavu Antea Kraljević, Klara Tunjić i Tricia Vujeva osvojio zlatno odličje.

Natjecatelje Športskog karate kluba ICTUS Vinkovci na navedenom natjecanju vodio je trener Živko Kalanj, a Mario Šarić nastupio je u svojstvu suca. Sukladno ostvarenim rezultatima ICTUS-ovci su zauzeli ukupno drugo mjesto od 16 klubova koji su nastupili, a u ukupnom poretku, nakon pet održanih kola, također se nalaze na odličnom drugom mjestu.