24 C
Vinkovci
Nedjelja, 21. srpnja 2024.

Idućeg tjedna u kinima drugi dio hvaljenog filma Dina

Više od autora

- vl promo-

Nakon više od dvije godine, priča o usponu Paula Atreidesa „Dina” dobiva svoj dugo očekivani nastavak i u naša kina stiže 29. veljače u distribuciji Blitz filma. Ovaj je spektakl 2021. oduševio gledatelje i kritiku te tako osvojio šest nagrada Oscar, a ono što slijedi jest znanstveno-fantastični spektakl koji se ne propušta. Naime, riječ je o filmu čiji nastavak je trebao izaći ove godine u studenom, no zbog štrajka u Hollywoodu, prolongiran je.

Dune (Dina) je neobično i nesvakodnevno iskustvo, a temelji se na istoimenom romanu Franka Herberta. „Eklektični spoj suvremenog i antičkog, tehnologije i magije, zapadne i istočne kulture te načina razmišljanja. Tipična je to priča o putovanju heroja koji napušta poznati svijet da bi otišao u nepoznati i transformirao se u junaka, odgovarajući pri tome na brojne izazove i otkrivajući tko su mu saveznici a tko neprijatelji”, najavljuju mediji.

Režirao ga je Denis Villeneuve i predstavlja svojevrsnu epopeju postavljenu u daleku budućnost. Radnja je smještena na pustinjski planet Arrakis, poznat i kao Dune, gdje se odvija borba za kontrolu nad resursom zvanim “melange” ili “začin”, koji ima moć produženja života i poticanja svijesti. Kako ističu kritičari, film je dizajniran za velika platna kino dvorana, čija veličina slike i snaga zvuka odgovaraju masivnosti i moći njegove vizije. Naime, glavni lik, Paul Atreides, igra ga Timothée Chalamet, vodi gledatelje kroz kompleksan svijet političkih intriga, moći i sukoba između različitih frakcija.

Dina je poznata po svojoj grandioznoj vizualnoj prezentaciji, impresivnim specijalnim efektima i dubokim slojevima priče. Osim Chalameta, u filmu se pojavljuju i drugi poznati glumci poput Rebecce Ferguson, Oscara Isaaca, Zendaye, Jasona Momoa, Josh Brolina i mnogi drugi. Zbog svoje kompleksne priče i bogatstva svijeta koje prikazuje, ostavila je snažan dojam na publiku i kritiku te je dobio pohvale za svoju režiju, vizualne efekte i glumačke izvedbe.

Očekuje se da će se nastavci ovog filma baviti dubljim slojevima priče iz Herbertovog izvornog djela. Prema službenom opisu, Dune: Part Two će istražiti mitsko putovanje Paula Atreida dok se ujedinjuje s Chani i Fremenima na putu osvete protiv zavjerenika koji su uništili njegovu obitelj. Atreides se suočava s izborom između svoje ljubavi prema Chani i sudbine svijeta, dok nastoji zaustaviti užasnu budućnost koju samo on može vidjeti. Recimo i kako je sniman u Budimpešti, Abu Dhabiju, Jordanu i Italiji, a uspješnoj glumačkoj ekipi pridružit će se Austin Butler i Florence Pugh. Ne sumnjamo kako će i nastavak biti velika uspješnica, jer uz ovakve glumce, radnju i efekte ništa drugo niti ne očekujemo.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno