17 C
Vinkovci
Četvrtak, 30. ožujka 2023.

Idući cijeli tjedan pojačan nadzor brzine na prometnicama

Više od autora

- vl promo-
Tihana Papac
Tihana Papachttps://novosti.hr
tihana.papac@novosti.hr

Pojačani nadzor brzine kretanja vozila na području PU vukovarsko-srijemske, temeljem ROADPOL-ovog Plana aktivnosti za 2022. godinu, provest će policija od 21. do 27. ožujka, a u četvrtak, 24. ožujka od 00:00 sati do 24:00 sati i SpeedMarathon odnosno 24-satni intenzivni nadzor brzine kretanja vozila.

Za ove aktivnosti, prometna će policija koristiti sve raspoložive uređaje za nadzor brzine i raspoloživi broj policijskih službenika.

U SpeedMarathonu nadzor brzine će provoditi kroz 24 sata, kontinuirano, na lokacijama koje su se iskustveno pokazale kao lokacije na kojima su učestalo zabilježeni prekršaji brzine kao i na lokacijama koje su policiji predložili građani.

Naime, kroz otvoreni poziv građanima da predlože lokacije na kojima žele  pojačani nadzor brzine kretanja vozila, od 1. do 10. ožujka, prikupljen je ukupno 81 prijedlog, od čega 59 za područje Postaje prometne policije Vinkovci, 6 za područje Policijske postaje Vukovar, 6 za područje Postaje granične policije Županja, 5 za područje Policijske postaje Otok, 3 za područje Postaje granične policije Vrbanja te po 1 prijedlog za područje Postaje granične policije Ilok i Postaje granične policije Tovarnik.


“U četvrtak, 24. ožujka, ćemo na najizglednijim lokacijama u pojedinim mjestima naše županije provoditi nadzor brzine, kako bi naše i vaše iskustvene spoznaje dale pozitivne odjeke, dakako sve s ciljem radi povećanja sigurnosti cestovnog prometa. Zahvaljujemo se vašim prijedlozima i radujemo se suradnji i u ovim edukativnim, preventivnim te po potrebi represivnim aktualnostima”, poručuju građanima iz PU vukovarsko-srijemske.

Dodaju kako je tijekom 2021. godine na području ove policijske uprave zabilježeno 13 970 prekršaja brzine kretanja vozila (u naseljenom mjestu i izvan naseljenog mjesta), što je povećanje od 13,9 % u odnosu na 2020. godinu kada je zabilježeno 12 262 prekršaja brzine kretanja vozila.


Stoga, vukovarsko-srijemska policija poziva vozače, posebno one koji se idućeg tjedna zateknu na prometnicama županije, smanjiti brzinu vožnje jer će u protivnom vrlo vjerojatno imati priliku podrobnije naučiti o zakonskim posljedicama kršenja čl. 53. i 54. Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno