Oni su mlada IT tvrtka “V2D” koja se bavi izradom mobilnih i web aplikacija, izradom UI/UX dizajna, digitalnim marketingom, nude i usluge fotografiranja, obrade i izrade fotografija te pripremu plakata i bannera za tisak. No prije svega oni su tri prijatelja, Valentin i David Katić iz Cerne i Damir Hećimović iz Tovarnika, koji su se odlučili upustiti zajedno u nešto novo, svaki sa znanjem u svom području.

V2D je skraćeno od Vision to Develop (u prijevodu: Vizija za razvoj), ali sama kratica je došla od početnih slova imena osnivača tvrtke: Valentina, Damira i Davida. Neprestano istražuju nove načine za inovacije jer njihovi klijenti od njih očekuju samo najbolje. Njihova ih vizija potiče da unaprijede svoje poslovanje kako bi mogli postizati sjajne stvari.

“Na ideju sam došao još prije nekoliko godina. Kako sam i sam svirač (TS Ringišpil), često sam u kontaktu s mladencima i shvatio sam da je to nešto što im fali kako bi imali sve na jednom mjestu. Presudan trenutak je bio kada smo moja supruga i ja organizirali svoje vjenčanje. Primijetio sam kako, iako se krećem u tim krugovima, nigdje nema ponude svih stvari potrebnih za organizaciju vjenčanja nego sam sam morao istraživati po cijelom internetu kako bismo oboje uspjeli pronaći ono što tražimo, a s druge strane kao svirač sam to vidio kao jednu mogućnost oglašavanja. Tada sam se javio Valentinu i Davidu i stvar se počela razvijati svojim tokom”, komentirao je Damir Hećimović, začetnik ideje I DO aplikacije.

Aplikacija je osmišljena kao veliki dlanovnik koji ima apsolutno sve na jednom mjestu što bi mladencima olakšalo pronalazak i organizaciju svoga vjenčanja. Zamišljena je kao veliki oglasni prostor, a usput se stalno širi i mijenja kako im korisnici nude svoje ideje i mišljenja na čemu su im iznimno zahvalni. Aplikacija nije ograničena na lokaciju korisnika, ali je trenutno u aplikaciji najveća ponuda s područja istočne Hrvatske i grada Zagreba.

“Prva verzija aplikacije je objavljena nakon 4 mjeseca razvijanja uključujući vrijeme osmišljavanja dizajna i samu izrade aplikacije. Osmišljavanje funkcija u aplikaciji, predviđanje na koji način bi se aplikacija koristila i što bi sve korisnicima moglo biti korisno u jednoj takvoj aplikaciji je uzelo najviše truda. Time smo i nekoliko puta mijenjali dizajn aplikacije kako bi korisnicima što više olakšali služenje aplikacijom”, rekao nam je Valentin.

Nakon što su sve ideje stavili na papir, izrada aplikacije je prošla bez većih poteškoća te su već s prvom, nazovimo alpha, verzijom uspjeli postići veliku zainteresiranost za aplikacijom pred publikom kojoj su ju prezentirali. “Trenutno radimo na novoj verziji aplikacije koja će omogućavati svim partnerima samostalno kreiranje i uređivanje svog profila te će aplikacija biti u potpunosti kompatibilna i s iOS uređajima. Tim izmjenama težimo ka okupljanju što većeg broja partnera kako bi mladenci imali što bolji izbor prilikom planiranja vjenčanja. Osim tog, aplikacija će dobiti novi, pregledniji dizajn”, dodao je Valentin.

“Aplikacija je odlično prihvaćena i stalno se širi i raste. Nedostatak na kojeg se mnogo korisnika žalilo je bio što je aplikacija podržana samo za Android korisnike što smo odlučili promijeniti s idućim velikim ažuriranjem kojeg smo već spomenuli”, istaknuo je Damir.

 

“Što vam je potrebno kada planirate vjenčanje? Jedno mjesto gdje ćete pronaći zanimljive i korisne informacije, sale, fotografe, vjenčanice i odijela, hranu, smještaj itd. – baš sve što vam je potrebno za jedno vjenčanje, ali isto tako da bude ugodna oku. Tom idejom smo se vodili pri stvaranju i dizajniranju I DO mobilne aplikacije. Riječ je o vodiču i planeru koji nudi najbolje za vjenčanja, a korisniku omogućuje brzo i lako snalaženje”, ističe David.

Naravno da u planu imaju još nekoliko novih ideja i aplikacija koje će uskoro krenuti u realizaciju no prvo žele završiti s izradom iOS verzije aplikacije, a onda će razmišljati o daljnjim projektima.

 

Svima koji imaju sličnih ideja, a još se nisu odvažili na realizacije iste poručuju da probaju jer je svaki početak je težak na svoj način, ali da stvarno nemate što izgubiti, da krenete hrabro u realizaciju i vjerujete u sebe jer nikad ne znate što se može izroditi iz toga.

“Ne možemo Vam reći koji je recept za uspjeh jer ga ni mi ne znamo, ali znamo da ako se puno trudite i pozitivno razmišljate onda uspjeh neće izostati”, ističu momci tvrtke V2D.