16 C
Vinkovci
Utorak, 27. rujna 2022.

Ivan Bosančić predstavio kandidaturu pod sloganom “Siguran izbor”

Više od autora

- vl promo-


Franjo Sorčik
Franjo Sorčik
franjo.sorcik@novosti.hr

Aktualni gradonačelnik Vinkovaca Ivan Bosančić predstavio je danas svoju kandidaturu za čelnog čovjeka Vinkovaca na predstojećim lokalnim izborima. Mnogi će primijetiti kako je u svom prvom mandatu postao jedan od najuspješnijih gradskih čelnika na istoku Hrvatske, ali i HDZ-ovih gradonačelnika općenito.

Oporba će mu pronaći i mana, no, činjenica je kako je u protekle četiri godine, za njegova mandata, u Vinkovce kroz razne projekte usmjereno 1,47 milijardi kuna.

Značajan je, recimo, i podatak kako su u prošloj godini, kada je sve stalo i kada su demografske brojke bile poražavajuće na državnom nivou, u Vinkovcima rođene 32 bebe više nego godinu ranije te je grad na Bosutu postao drugi u Hrvatskoj po rastu broja novorođenih beba. Bosančić se u proteklom mandatu istaknuo i kao gradonačelnik koji je uvijek na raspolaganju gradskim društvima, udrugama i svim građanima te je prvi gradonačelnik koji je po prijedloge što i kako raditi otišao u sve dijelove grada pitati upravo svoje sugrađane. Na predstavljanju je istaknuo kako je na početku mandata zacrtao cilj da će realizirati 70% javnih investicija iz EU sredstava, a na kraju mandata taj cilj je i premašen do čak 83%. Predstavljajući svoju kandidaturu, uvodno je govorio o onome što je učinjeno u njegovu prvom mandatu. Između ostalog istaknuo je izgradnju Poduzetničkog inkubatora, obnovu dvaju i izgradnju jedne osnovne škole, obnovu tri vrtića, izgradnju Istočne gradske obilaznice te početak gradnje Nadvožnjaka Borinci i nove zgrade Gradske knjižnice, uz naglasak na stalnom inzistiranju na projektu “Vinkovačka obitelj”.

“Mandat iza nas bio je vrlo uspješan, ali okrenimo se novom mandatu koji će obilježiti gospodarski rast i ulaganje u obrazovanje kako bi se okrenuli novim tehnologijama koje će nam biti na raspolaganju. Upravo zato, orijentirani smo prema projektima jer imamo snagu, imamo viziju, imamo najbolji tim i zato smo siguran izbor za daljnji razvoj naših Vinkovaca”, rekao je Ivan Bosančić.

Kao buduće projekte, najavio je gradnju nove gospodarske zone na Zalužju i početak radova na gradskoj tržnici. Tu je i projekt gradnje novog Dječjeg vrtića Vladimir Nazor, otvorenog bazena, prelazak u jednosmjenski rad u svim osnovnih školama na području grada te nastavak gradnje biciklističkih i pješačkih staza.

“Već smo pripremili s Vladom novu gospodarsku zonu koja će imati 110 hektara, a Vlada će nam osigurati sve preduvjete kako bi ta zona prihvatila investitore s kojima već danas razgovaramo. Ići ćemo i s daljnjim smanjenjem stope prireza s tendencijom da ju i ukinemo kao što ćemo već na idućoj sjednici Gradskog vijeća ukinuti porez na potrošnju”, naglasio je.

Blagoslov i zagovor zatražio je od zaštitnika Vinkovaca sv. Ilije jer, kako je rekao, Vinkovci nisu zgrade i infrastruktura, nego ljudi i njihova ljubav prema gradu. Predstavio je i svog zamjenika Josipa Romića, doktora ekonomskih znanosti, oca četvero djece koji je 14 godina radio u realnom sektoru, a posljednje tri godine voditelj je Odjela komunalne infrastrukture i energetske učinkovitosti Agencije za razvoj i investicije grada Vinkovaca.

“Iskustva u planiranju, prijavi i provedbi infrastrukturnih i projekata energetske obnove te na raznim drugim projektima, čija je ukupna vrijednost veća od 153 milijuna kuna, stavljam na raspolaganje građanima Vinkovaca. Radom u Agenciji za razvoj i investicije stekao sam nove kompetencije kojima ću doprinijeti spremnosti našeg Grada za buduće izazove novog europskog proračunskog razdoblja koje nam donosi mogućnost dvostruko većeg financiranja u odnosu na prethodni proračun”, istaknuo je Romić ovom prigodom.

Podršku Bosančiću kao kandidatu HDZ-a na skorašnjim izborima za vinkovačkog gradonačelnika dali su predsjednik županijske organizacije Mario Banožić i glavni tajnik HDZ-a Krunoslav Katičić. Banožić je istaknuo bezrezervnu podršku kandidaturi Ivana Bosančića i njegovom timu koji su primjer kvalitetne pripreme i provedbe EU projekata.

“Prije dvije i pol godine posao me odveo u Zagreb, no moja obitelj je ostala u Vinkovcima. Moja djeca pohađaju vinkovačke škole i vrtiće, sve iz razloga jer znam kako ne postoji kvalitetnije mjesto za život i odgajanje djece”, poručio je Banožić.

Krunoslav Katičić u ime predsjedništva stranke na čelu s predsjednikom Andrejom Plenkovićem, izrazio je čvrstu podršku Ivanu Bosančiću i njegovu timu te pohvalio njihov rad, rekavši kako sve ono što je do sada učinjeno dovoljno govori samo za sebe. “Dajem podršku tebi i tvom timu i to onu pravu, izvornu, izravnu, čvrstu i nedvojbenu za tvoju kandidaturu i u sljedećem mandatu gradonačelnika Grada Vinkovaca”, rekao je glavni tajnik HDZ-a na samom kraju svoga govora.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno