Foto: Dušan Bartolović
Ivan Jegdić, mladi beogradski kantautor, posljednjih nekoliko godina je nazočan na glazbenoj regionalnoj karti singlovima, koji vješto kombiniraju ljubavnu, epsku i povijesnu tematiku s pop glazbom ali i modernim prizvukom trepa. Autor specifičnog glasa, ovog puta ima novi spot i prvi vokalni duet na svom novom singlu pod imenom “Čežnja”.
“Čežnja” je duet sa još jednim novim licem s pop scene pod imenom Tam. Ovaj singl ujedno je i najavni sngl debitantskog albuma Ivana Jegdića, čiji je izlazak predviđen u ožujku 2021. godine i zvat će se “Neka čuju me”.
Osim Ivana i Tam sudjeluje još niz gostiju: na solo gitari je Stefan Aćimović (bend dram), bas je odsvirao Matija Pešič (Keni nije mrtav). Snimatelj i producent je Sava Tomić, a spot predstavlja blagu rekraciju mita o Euridici i Orfeju i nastao je pod redateljskom palicom Milutina Miloševića, na čelu sa direktorom fotografije, sjajnim Dušanom Bartolovićem.
Ivan je karijeru otpočeo prvim službenim singlom “Bolji čovek”, a poslije samo nekoliko objavljenih singlova, započeo je i koncertnu turneju širom Srbije, koja je prekinuta 6. ožujka nakon njegovog prvog beogradskog solo koncerta u Božidarcu, zbog globalnog lockdowna, koji je ubrzo uslijedio.