12 C
Vinkovci
Četvrtak, 29. veljače 2024.

Ivan Nikolić pobjednik Croatia kupa

Više od autora

- vl promo-
Franjo Sorčik
Franjo Sorčik
franjo.sorcik@novosti.hr

Ivan Nikolić iz vinkovačkog Konjičkog kluba Maestoso ukupni je pobjednik “Croatia kupa” u jednopregu za 2019. godinu. Naime, nakon završetka sezone zaprežnih konjičkih natjecanja na otvorenom iz Maestosoa se mogu pohvaliti odličnim rezultatima svog natjecatelja koji je osvojio 1. mjesto u ukupnom poretku Croatia kupa.

Ovaj uspjeh rezultat je zbrajanja bodova svih kola Croatia kupa u ovoj natjecateljskoj sezoni, u kojoj je održano je 7 kola kupa i veliko finale. Kola su organizirana u Vinkovcima, Starim Mikanovcima, Novoj Gradišci, Đakovu, Starim Perkovcima, Županji i Ruščici, dok je finale Croatia kupa održano u Strizivojni.

“Ovo natjecanje je nova forma u Hrvatskoj koja je osmišljena prema uzoru na slična natjecanja u zemljama gdje je zaprežni sport više razvijen. Osim što je zahtjevno po pitanju kondicijske spreme konja, prilično je teško i ispoštovati odlazak na gotovo sva kola, a pravilnik dopušta izostanak sa samo 2 natjecanja od njih 8, tako da je ovaj uspjeh nevjerojatan i jako smo ponosni”, ističe predsjednik kluba Danko Drobnjak.


Ivan Nikolić dolazi iz Andrijaševaca, a konjogojstvom se bavi već šest godina, no zaprežnim sportom tek tri godine. U tri godine postigao je niz uspjeha na lokalnim natjecanjima, a dva puta je bio i prvak hrvatske u kombiniranim natjecanjima, dok je ove godine osvojio i drugo mjesto na Prvenstvu Hrvatske u vožnji jednoprega.

“Zaprežnim sportom sam se počeo baviti jer mi je bilo zanimljivo gledati kako se drugi natječu i pokazuju koliko su trenirali i što sve mogu sa svojim konjima. U ovom sportu jako je važno uložiti jako puno truda i slobodnog vremena. Treniram svaki ili svaki drugi dan, ovisi o mogućnostima i vremenskim prilikama”, priča nam Ivan. Dodaje i da mu je u planu nastaviti trenirati i skupljati znanje te iduću sezonu posjetiti dva ili vise međunarodnih turnira u Hrvatskoj i inozemstvu.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno