Les, kadar iz spota "Krijesnice" i filma "Aleksi", 2018. | Photo: Menart press

“Krijesnice” je jedna od  pjesama koje će se naći na nadolazećem albumu “Bronca” grupe LES, a korištena je i kao jedna od zvučnih kulisa u dugometražnom filmu “Aleksi”, redateljice Barbare Vekarić.

Pjesma je snimana je u studiju „Morris“ pod čvrstom rukom Nevena Marinca, a za prateći video spot korišteni su kadrovi iz filma.

“Barbara je odlično izabrala kadrove za spot. Ne otkriva previše radnju onima koji film  još nisu pogledali, a dovoljno je atraktivno… svaka čast Barbi. Kapa do poda… ljubim ruke!” –izjavio je frontmen grupe LES, Tvrtko Hopek.

Les, 2018. | Photo: Menart press

Uz prethodna dva singla “Isprati od soli” i “Malo mjesto”, pjesma “Krijesnice” je korištena kao jedan od pet score-ove u filmu “Aleksi”.

Tvrtko Hopek u svojoj dugogodišnjoj karijeri potpisuje više od 60 glazbenih djela, osvrnuo se na suradnju na filmu:

“Ispunila mi se velika želja. Oduvijek sam želio sudjelovati i napraviti glazbu za film. Umjetnost koja je u službi neke druge umjetnosti. Iako glazba i film idu rukom pod ruku uvijek postoji strah da pjesma neće u potpunosti biti pogođena. Trudio sam se tempom i tekstom opisati osjećaje glavnog lika kojeg igra Goran Marković. Opisati stanje lika u određenoj sredini u određenim okolnostima kroz pjesmu. Goran se s tim igra potpuno neopterećeno i prenosi tu emociju savršeno. Nakon prvog gledanja sam znao da je „ubodeno“ . Kada se sve privede kraju, pogleda se film, skupe i zbroje sva iskustva, osjećaj je fenomenalan. Hvala ti Barbara! Drago mi je da su moje pjesme izabrane za najavu Aleksi”.

Pjesmu Krijesnice slušajte i na Deezeru.