10 C
Vinkovci
Srijeda, 24. travnja 2024.

Izašao je novi album hardcore grupe Shin koji se zove “III”

Više od autora

- vl promo-

Shin je domaći melodični hardcore punk band osnovan koncem 2013. Svoju glazbenu priču članovi su odlučili započeti iz ljubavi prema istom muzičkom žanru, a nakon manjih izmjena u postavi, 2014. izbacuju prvi album “Running Sick” i sviraju svoj prvi koncert u zagrebačkoj Močvari. Godine 2016. objavljuju EP “Metamorphosis” s pet novih stvari, te obradom kultnog zagrebačkog benda Mikrofonija. Tijekom proteklih devet godina odsvirali su četrdesetak koncerata u Hrvatskoj i inozemstvu, a 2022. završili su svoj treći album jednostavnog naziva “III”, u izdanju PDV-a, koji je u digitalnom obliku dostupan od prošlog petka, 18. studenog.

Shin: III @ PDV Records, 2022

Zahvaljujući iskustvu skupljenom kroz gotovo desetljeće zajedničkih probi i svirki, album “III” je njihovo do sada najzrelije ostvarenje, album kojim će sve pristalice vrištećih vokala, oštrih bass linija i frenetičnih melodija gitare doći na svoje. Još glasniji, dinamičniji i energičniji, s brzim ritmovima i odličnom usklađenošću i dalje eksperimentiraju s vlastitim zvukom pomičući granice svoje glazbe, i dalje zadržavajući prepoznatljive elemenata s posljednjih izdanja.


Od samih početaka female fronted, od 2019. godine bend djeluje u sastavu Tea – vokal, Sole – gitara, Fićo – gitara, Šuker – bas, Josip – bubanj.

Shinov album “III” uskoro će biti dostupan i u fizičkom obliku na vinylu, čije prednarudžbe uskoro kreću, a o čemu ćemo uskoro objaviti više informacija.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno