9 C
Vinkovci
Nedjelja, 25. rujna 2022.

Izgorio kombi Hitne pomoći Zavoda za javno zdravstvo naše županije, nema ozlijeđenih, no šteta je velika

Više od autora

- vl promo-


Josipa Haluška
Josipa Haluška
josipa.haluska@novosti.hr

Ružnu i opasnu situaciju doživjeli su djelatnici Hrvatskog zavoda za hitnu medicinu Vukovarsko-srijemske županije tijekom povratka s intervencije. Naime, na prometnici Bršadin – Pačetin u subotu oko 20.30 sati zapalilo se vozilo hitne pomoći Zavoda za hitnu medicinu.

Drama se, točnije, odvila kod Bobote, u vozilu je bilo troje djelatnika, a nitko od pacijenata.

Snimka je objavljena na Facebook stranici HITNA UŽIVO 194 na kojoj stoji kako se radi o sanitetskom vozilu starom više od 10 godina.

Ravnatelj Zavoda Mato Matić rekao je kako ne zna kako je došlo do zapaljena ali i da mu je rečeno da je vatra krenula od motora. “Najvažnije je da nije nitko ozlijeđen. Djelatnici su izašli van i oni su počeli sami gasiti požar. Vozilo se vraćalo sa hitne intervencije i u njemu nije bilo pacijenata. Djelatnici su spasili dio opreme, a dio je izgorio u požaru”, rekao je Matić.

Kazao je i kako se radi o vozilu iz 2014. godine te da je ono prije desetak dana bilo na servisu. To vozilo je korišteno kao zamjensko jer je vozilo staro godinu dana moralo na servis. Prema riječima Matića poslije požara su se reorganizirali kako pacijenti ne bi osjetili manjak vozila tako da je se sve dalje nastavilo po redovitom planu.

“Došlo je do kvara na električnim instalacijama, a do požara je došlo tijekom vožnje. U vozilu je bio jedan vozač te dvoje djelatnika Zavoda za hitnu medicinu Vukovarsko-srijemske županije”, rekao je Dragoslav Živković, glasnogovornik PU vukovarsko-srijemske, dodavši kako se požar proširio preko glavnih kablova i prenio na ostale dijelove vozila zbog čega je na kraju izgorjelo cijelo vozilo. Uz to je došlo i do spaljivanja niskog raslinja u odvodnim kanalima. “Šteta je velika”, napominje Živković.

Požar su ugasili vatrogasci iz JVP-a Vukovar, DVD-a Bobote i DVD-a Tordinc u 21.15, a županijska cesta bila je zbog očevida zatvorena za promet između 20.40 i 21.30.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno