14 C
Vinkovci
Subota, 28. svibnja 2022.

Izložba Ane Čolaković i Vjekoslava Filipovića

Više od autora

- vl promo-
Aneta Pšihistal
Aneta Pšihistal
aneta.psihistal@novosti.hr

U okviru programa 53. Vinkovačkih jeseni sinoć je u Galeriji likovnih umjetnosti “Slavko Kopač” otvorena izloža dvoje mladih umjetnika, Vinkovčanke Ane Čolaković i Osječanina Vjekoslava Filipovića, rodom iz Strošinaca.

Ana Čolaković završila je Školu primjenjene umjetnosti i dizajna u Osijeku, a diplomirala je na Akademiji likovnih umjetnosti Široki Brijeg te ostvarila titulu magistar kiparstva i profesor likovne kulture. Zaposlena je u Školi primjenjene umjetnosti i dizajna. Vjekoslav Filipović završio je Školu za tekstil, dizajn i primijenjene umjetnosti u Osijeku, a diplomirao je na Umjetničkoj akademiji u Osijeku na Odsjeku likovne kulture, diplomski studij kiparstva. Zaposlen je u Školi primijenjene umjetnosti i dizajna u Osijeku i vanjski je suradnik asistent na Umjetničkoj akademiji u Osijeku.

Ana Čolaković predstavila je portrete i figure modelirane u glini iz kiparskog opusa te iz slikarskog opusa aktove u tehnici akril na platnu, a riječ je o radovima nastalim unazad tri godine. Vjekoslav Filipović izložio je skulpture od drveta i terakote, apstraktne forme koje je definirao kao “artističko, umjetničko dno Panonskog mora”.

Na otvaranju izložbe uvodnu riječ dao je kustos galerije Ivica Belamarić. O radovima mladih kolega govorio je poznati vinkovački umjetnik, akademski kipar Ivan Križanac, a izložbu je otvorio gradonačelnik Vinkovaca Ivan Bosančić.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno