29 C
Vinkovci
Četvrtak, 20. lipnja 2024.

Izložba ukradene baštine

Više od autora

- vl promo-

Muzej grada Iloka uz suradnju i podršku Ravnateljstva policije Ministarstva unutarnjih poslova Republike Hrvatske predstavit će danas izložbeni projekt “Ukradena baština”/”Stolen heritage”.

Izložba će biti postavljena u prostorima Muzeju grada Iloka – dvorac Odescalchi u dvorani Nikole Iločkog, a povodom Europske godine kulturne baštine 2018. – 2019.

Muzej grada Iloka i Ravnateljstvo policije ovom izložbom žele aktualizirati problematiku nezakonite trgovine umjetnina, krađe i pljačke baštinskih arheoloških lokaliteta.


Izložba je dijelom virtualna, a prati dio otuđene hrvatske nacionalne baštine iz Muzeja grada Iloka kroz 12 od ukupno 50 umjetničkih djela koja su otuđena od 1988. do 1998. godine.

Ovaj kompleksni kulturni projekt poseban je ne samo po svojoj temi, već i po tome što će posjetitelji izložbe moći preuzeti besplatnu aplikaciju koja učitavanjem koda otuđene umjetnine će prikazivati kako je ta umjetnina izgledala prije otuđivanja”, naglasila je policijska službenica za odnose s javnošću, Marijana Maja Barbarić.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno