Rukometni klub Spačva Vinkovci jedan je od rijetkih klubova koji u ovome trenutku u svojim redovima ima čak tri juniorska reprezentativca. Uz Ivana Ereša, Bornu Mažurana stalni član mlađih selekcija Hrvatske je i Dario Raguž. Sva trojica pozvana su od 1. do 7. srpnja u Sesvete na drugu fazu priprema za Svjetsko juniorsko prvenstvo koje će se održati u Španjolskoj.

Metkovčanin u redovima Spačve Dario Raguž izniman je sportaš pred kojim je sjajna rukometna budućnost. Ponikao je u Akademiji Balić&Metličić. “U životu štogod radiš trebaš dati 100 posto od sebe i probati to učiniti maksimalno dobro koliko to možeš. I onda ni za čim nećeš žaliti. Da bi postao dobar igrač prije svega moraš imati karakter. Moraš imati i ono nešto, ali ako karakterno nisi jak i spreman na odricanje svaki dan, ako nemaš tu ‘glad’, onda je sve teško.” riječi su naših proslavljenih rukometaša Ivana Balića i Petra Metličića koji vode Akademiju gdje je počeo igrati rukomet i kojih se Dario držao kako bi izrastao u vrhunskog sportaša.

U Vinkovce je došao na posudbu i izgleda da mu slavonski zrak godi. Igra na mjestu desnog krila, visok je 182 centimetra, a u sezoni koja je iza nas bio je četvrti strijelac momčadi Spačve postigavši ukupno 73 gola. “Izuzetno sam zadovoljan u Vinkovcima. Klub i suigrači su odlični te sam stoga odlučio još jednu godinu ostati u ovom prelijepom gradu. “, ističe Dario te dodaje kako je izuzetno zadovoljan svojim igrama i pogotovo osvajanjem petog mjesta, iako i njemu, kao i svim njegovim suigračima ostaje žal što već ove godine nisu uspjeli osvojiti četvrto mjesto.

“Vjerujem da ćemo sljedeće godine ostati svi na okupu te da ćemo se još bolje pripremiti i uigrati i napokon dohvatiti to toliko željeno četvrto mjesto. Imamo dobru ekipu i želju za dokazivanjem.” rekao je Raguž. Njegovim igrama, odnosnom prema klubu, kao i suigračima izuzetno su zadovoljni i u klubu. Trener Josip Mečić ističe kako je Dario ratnik i borac na terenu i koji u svaku utakmicu ulazi sa željom za pobjedom, dok predsjednik kluba Mirko Mečić ističe kao je riječ o sportašu i čovjeku iznimne kvalitete.

Razgovor ne može proteći bez pitanja o selekcijama reprezentacije Hrvatske. Naime, Dario je bio kadetski, a sada je i juniorski reprezentativac Hrvatske. Brojni su njegovi nastupi za mlađe selekcije, a ovom prigodom istaknimo da je igrao na Svjetskom kadetskom prvenstvu u Gruziji, dok je s hrvatskom U-18 reprezentacijom osvojio srebro na Europskom prvenstvu u Koprivnici.

“Izuzetno sam ponosan što sam član hrvatske rukometne reprezentacije. Hvala selektoru Davoru Dominikoviću što ima povjerenja u mene i što sam član reprezentacije za Svjetsko juniorsko prvenstvo koje će u srpnju održati u Španjolskoj.”, rekao nam je Dario Raguž. Hrvatska je u skupini s Kosovom, Brazilom, Mađarskom, Bahreinom i Portugalom. “Imamo zahtjevnu skupinu. Očekujem da ćemo prikazati dobar rukomet. Moramo biti pravi ukoliko želimo veliki rezultat.”, jasan je Dario Raguž. Dariu i svim njegovim kolegama želimo dobar nastup na predstojećem Svjetskom prvenstvu.