33 C
Vinkovci
Srijeda, 19. lipnja 2024.

Izradi, crtaj, čitaj, piši…pošalji!

Više od autora

- vl promo-

Kako bi i dalje ostali usmjereni jedni na druge, Gradska knjižnica i čitaonica Vinkovci poziva djecu, roditelje, bake, djedove, školarce, male i velike da im pošalju prigodne crteže, sastave, recitacije ili fotografije izrađenih ukrasa povodom nadolazećeg Uskrsa, a dobrodošli su i videomaterijali.

“Za nas knjižničare je sve ovo također novo, zato sada pokušavamo na što kreativniji način doprijeti do naših korisnika, pogotovo onih najmlađih. Osim knjige, koja je trenutno zarobljena na policama naše knjižnice, jer ne radimo, našim korisnicima fale i naše aktivnosti. Tako smo se odlučili da ćemo sve ono što smo inače radili u Knjižnici, kao što su kreativne radionice povodom uskršnjih i proljetnih praznika, raditi i sada, samo na jedan drukčiji način. Odlučili smo napraviti natječaj koji smo nazvali “Izradi, crtaj, čitaj, piši….pošalji!” koji smo objavili na našim stranicama. Sve što su naši najmlađi korisnici izrađivali, uz pomoć baka, mama i djedova i naših knjižničara, sada to mogu učiniti i kod kuće. Time ćemo pokušati na neki način djecu odmaknuti od ekrana mobitela i tableta na kojima danas zaista moraju biti više nego ikada. Sve radove koji dospiju ćemo i nagraditi. Također, zbog svega što se događa oko nas, napravili smo i jednu novu rubriku, a zove se “Zavičaj u srcu”. Radi se o kratkim anegdotama i pričama vezanim za naš kraj i ljude. Objavljivat ćemo stare vinkovačke fotografije kao što su fotografije crkve na Meraji ili Mađarske škole. Više možete saznati ako posjetite naše stranice. Cilj je na što kreativniji i inovativan način pokušati zadržati naše korisnike dok se Knjižnica ne otvori, a mislim da će nam to i uspjeti. Puno toga je u planu, a u narednim danima ćete čuti o nešto više o svemu što smo zamislili. U pripremi su i neke aktivnosti za Noć knjige koja se obilježava 23. travnja. Naši korisnici neće ostati zakinuti za naše aktivnosti, a mi ćemo i dalje nastojati biti na raspolaganju svojim članovima, pa i onima koji će to tek postati kroz ovakve zanimljive akcije”, objasnila nam je Vedrana Lugić, ravnateljica Gradske knjižnice i čitaonice Vinkovci.

Sve što izradite, napišete ili uslikate možete poslati na e-mail Knjižnice : gradska.knjiznica.vinkovci@gmail.com


Sve pristigle radove objavljivat će na njihovoj Facebook stranici, a najuspješnije će i nagraditi. Radove s nestrpljenjem očekuju do 10. travnja 2020. godine.

Budite vrijedni, kreativni i naravno #ostanidoma!

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno