U organizaciji Saveza udruga obitelji zatočenih i nestalih hrvatskih branitelja od 26. do 27. listopada u Selcu je održan redovni, 13. Izvještajni sabor Saveza te susreti članova obitelji nestalih i nasilno odvedenih hrvatskih branitelja. Izvještajni sabor održan je uz potporu Ministarstva hrvatskih branitelja, a uz predstavnike Uprave za zatočene i nestale Ministarstva hrvatskih branitelja, nazočile su i partnerske udruge.

Predsjednica Saveza udruga obitelji zatočenih i nestalih hrvatskih branitelja Ljiljana Alvir upoznala je prisutne s najznačajnijim aktivnostima Saveza u 2018. godini i prvoj polovici 2019. godine, kao i s planom rada Saveza u nadolazećoj godini, koji obuhvaća daljnje jačanje vidljivosti pitanja sudbina nasilno odvedenih i nestalih hrvatskih branitelja u Domovinskom ratu, u cjelokupnom hrvatskom društvu.
Održan je i aktualni sat pod nazivom „Gdje su naši najmiliji? Obitelji u potrazi za istinom – nestali u potrazi za identitetom“ u sklopu kojega su članovima obitelji predstavljeni rezultati rada Ministarstva hrvatskih branitelja, Uprave za zatočene i nestale, koje će, kako je istaknuo pomoćnik ministra Stjepan Sučić, nastaviti ulagati najveće moguće napore te unaprjeđivati metodologiju hrvatskog modela traženja nestalih osoba s ciljem rješavanja pitanja sudbina osoba nestalih u Domovinskom ratu.

Republika Hrvatska putem Uprave za zatočene i nestale Ministarstva hrvatskih branitelja još traga za 1.468 nestalih osoba te posmrtnim ostacima 404 smrtno stradale osobe, što ukupno čini 1.872 neriješena slučaja iz Domovinskoga rata.