25 C
Vinkovci
Srijeda, 6. srpnja 2022.

Izvrsni zagrebački hard core trio Kevlar Bikini objavili svoj treći album

Više od autora

- vl promo-


U prošli petak, 14. rujna na Geenger Recordsu pojavilo se novo ostvarenje, treći album zagrebačke hard core punk skupine Kevlar Bikini okupljene oko gitariste i pjevača Maria Berta. Album se zove Rants, Riffage And Rousing Rhythm. Pete Woods iz Ave Noctuma savršeno ga je opisao u jednoj rečenici – “Each and every one of these tracks is a cluster bomb of barbed and melodic shredding and it’s impossible not to be swept along by the vigour of it all.”

Evo što su dečki iz benda rekli o nastanku albuma: “On je niz nevjerojatan niz loše sreće koja nas je pratila na svakom koraku zbog čega smo na ploči radili gotovo tri godine. Od raznih personalnih promjena unutar banda i osobnih sranja, neispravne opreme, do razno raznih bolesti članova banda, radili mix duže od godinu dana, sve obrisali i ponovno smiksali, te napravili čak tri pokušaja tiska iz vinila kako bi dobili zvuk glazbe s ploča. U sve navedeno smo utrošili ogromnu količinu mentalnog i fizičkog napora, ljubavi, strpljenja i vremena. Iako je rađanje bilo teško, na kraju je rođeno naše “omiljeno dijete”!”.

Band je do sada objavio već dva albuma, “Explodisiac” (2012.) i “Hi-Fi Or Die”.

Za aktualni singl i spot Kevlar Bikini odabrali su pjesmu “Nailbiter Blues” za kojeg je spot snimio bandov prijatelj i suradnik Doringo.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno