23 C
Vinkovci
Petak, 24. svibnja 2024.

Jačanje potencijala društva

Više od autora

- vl promo-
Mario Kurhelec
Mario Kurhelec
mario.kurhelec@novosti.hr

U prostorima Poduzetničkog inkubatora održana je završna konferencija projekta Osnaživanjem partnerstva i znanja razlika je manja udruge Mladi protiv gladi, a projektni partneri bili su Grad Vinkovci, Udruga Klupko i Udruga Društvo naša djeca Vinkovci.

Okončan je tako još jedan projekt naših udruga, a projekt je pripremila i dala svoju potporu Agencija za razvoj i investicije grada Vinkovaca VIA koja je u suradnji s udrugom Mladi protiv gladi u veljači 2021. godine prijavila navedeni projekt.

„Ovom prilikom htjela bih pohvaliti suradnju razvojne agencije s ostalim udrugama s kojima već dugi niz godina pišemo, prijavljujemo i provodimo projekte čiji se rezultati očituju u samom doprinosu civilnog društva, u politikama lokalne zajednice, u izgradnji društvenog kapitala i gospodarskog napretka, a samim tim jača se i partnerstvo civilnog i javnog sektora”, rekla je ispred VIA-e Andrijana Bojko.

Projekt je trajao 18 mjeseci, a vrijedan je 46.576,95 eura te je sufinanciran od strane Europske unije iz Europskog socijalnog fonda i Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske. Njegov cilj bio je jačanje kapaciteta same udruge pa su predstavnici udruga imali edukacije i radionice socijalnog poduzetništva i razne volonterske radionice. Aktivnosti u sklopu projekta bile su usmjerene i na ciljanu skupinu same udruge za marginalizirane skupine kroz psihosocijalnu pomoć.„Ovim projektom, ne samo mi kao udruga, nego i partneri na projektu Udruga Klupko i Udruga DND Vinkovci, a jednako tako i 18 organizacija civilnog sektora iz Grada Vinkovaca i šire uspjeli su pojačati svoje kapacitete na raznim radionicama koje smo održali ove godine. Članovi udruge bili oni volonteri ili predsjednici udruga dobili su određenu izobrazbu kako mogu financijski pojačati svoje udruge, jednako tako i prikupiti što veći broj volontera kako bi organizacija civilnog sektora s ovog područja osnažile i na taj način pomogle zajednici”, pojasnio je voditelj projekta iz udruge Mladi protiv gladi Domagoj Nemeš.

Grad Vinkovci bio je partner na ovom projektu, no prema riječima pročelnice Upravnog odjela društvenih djelatnosti Andree Vinković, grad je podnio najmanji teret u vidu tehničke podrške.

„Međutim, suradnja između grada i udruga je vrlo bitna. Jačanje kapaciteta civilnog društva i osnaživanje naših udruga iznimno su važni s obzirom da su udruge stup društva i one su te koje trebaju jedinicama lokalne samouprave dati smjernice kod kreiranja politika i djelovanja. Pozdravljamo ovakve projekte i pozdravljamo pronalaske drugih izvora financiranja i možemo im poželjeti još puno uspješnih projekata i, naravno, grad je kao partner uvijek na raspolaganju”, zaključila je Andrea Vinković.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno