27 C
Vinkovci
Petak, 29. rujna 2023.

Jackie Chan će dobiti počasnog Oscara!

Više od autora

- vl promo-

Bruce Lee i Jackie Chan (U zmajevom gnijezdu, 1973.)
Bruce Lee i Jackie Chan (U zmajevom gnijezdu, 1973.)

Akcijska filmska zvijezda iz Hong Konga, i miljenik mnogih ljubitelja sedme umjetnosti, Jackie Chen, primit će počasnog Oscara na dodijeli 2017. godine, objavila je Američka filmska akademija.

Uživali smo gledajući Jackie Chana u mnogim filmovima, kao što su Gužva u Bronxu, Pijani učitelj, Gas do daske, i dr.

Američka filmska akademija je objavila da će Jackie Chanu biti jedan od četvero ljudi koji će dobiti počasnog Oscara, i to za ‘blistav sportski, inventivni način rada i bezgraničnu karizmu’, kako širom svijeta tako i u američkim kinima.

Chan je glumio još od svoje osme godine, a pojavljivao se i u Bruce Leejevim filmovima Šaka velikog zmaja i U zmajevom gnijezdu a vremenom je postao jedna od najpoznatijih akcijskih zvijezda na svijetu.

U 62. godini svog života Chan i dalje aktivno snima akcijske filmove. Trenutno se u kinima prikazuje njegov film Skiptrace, a na putu su i filmovi The Karate Kid 2 i Gas do daske 4.

Drugi dobitnici počasnog Oscara su Anne Coats (Lawrence of Arabia, The Elephant Man), zatim casting direktor Lynn Stalmaster (Tootsie, Gunsmoke), i redatelj Frederick Wiseman (In Jackson Heights). [Filmonizirani.net]

TRAILER: DRUNKEN MASTER (1978)

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno