Jamie Cullum, talentirani britanski multiinstrumentalist, vokalist i kantautor, jedno je od najistaknutijih imena suvremene jazz-pop glazbe. Nakon sedam studijskih albuma stiže s novim, osmim, izdanjem naziva “Taller”.

“Mislim da još nisam snimio album koji ovako zvuči. Pišem pjesme kako bih bolje upoznao samog sebe i “Taller” je savršen dokaz za to.” opisao je Cullum svoje najnovije izdanje na kojem je ponovno uspješno kombinirao žanrove kao što su pop, soul i R&B.

Album je najavljen istoimenim singlom “Taller” koji sadrži snažnu poruku – važnost istraživanja vlastite ranjivosti. “Ljudi se često šale na račun moje građe i činjenice da je moja žena viša od mene. Želio sam to pretočiti u pjesmu, pokazati da ranjivost nije slabost, već da nas ona čini snažnima.”, objasnio je Cullum. “Taller” je producirao njegov dugogodišnji suradnik i prijatelj Troy Miller (Emeli Sandé, Mark Ronson).

Jamie Cullum svoj je debitantski album naziva “Heard It All Before” objavio 1999. godine, a široj se publici predstavio izdanjem “Pointless Nostalgic” koje je postiglo platinastu nakladu. Osim po svojem jedinstvenom glazbenom izričaju, koji vuče inspiraciju iz različitih žanrova, poznat je i po nenadmašivim nastupima koji u prvi plan stavljaju njegovu karizmatičnu scensku pojavnost i virtuoznost na klaviru.

U dva desetljeća glazbene karijere njegovi su albumi prodani u više od 10 milijuna primjeraka, a među preostalim brojnim pokazateljima njegove popularnosti našli su se nastupi na brojnim velikim festivalima kao što su Coachella, Glastonbury i Queensday te nominacije za nagrade Grammy i BRIT. Cullum strast prema glazbi pokazuje i izvan koncertnih prostora, te je od 2010. godine voditelj uspješne glazbene emisije na popularnoj radijskoj stanici BBC Radio 2.


Popis pjesama:

 1. Taller
 2. Life Is Grey
 3. Mankind
 4. Usher
 5. The Age Of Anxiety
 6. For The Love
 7. Drink
 8. You Can’t Hideaway From Love
 9. Monster
 10. Endings Are Beginnings
 11. Love Is In The Picture* deluxe
 12. Work Of Art * deluxe
 13. The Man* deluxe
 14. Good Luck With Your Dreas (Demo)* deluxe
 15. Marlon Brando (Demo)* deluxe
 16. Show Me The Magic* deluxe