Obrazovanje za: njegovatelja/ice starijih i nemoćnih,
barmena/ice-koktel majstora/ice te pčelara/icu

U okviru projekta Obrazovanje je prioritet – Uključivanje odraslih polaznika u prioritetne programe obrazovanja, koji se provodi na području Vukovarsko-srijemske županije, nositelj projekta Tehničko učilište Vinkovci i partner Agencija za razvoj i investicije grada Vinkovaca VIA d.o.o., uputili su svim zainteresiranima poziv za besplatne edukacije.
Ciljne skupine projekta, odnosno osobe koje se mogu prijaviti za besplatne edukacije su: odrasle osobe u dobi između 15-34 godine bez kvalifikacije, odrasle osobe s nižim razinama kvalifikacijama i dugotrajno nezaposlene osobe starije od 34 godine. Kroz projekt se pripadnici ciljnih skupina mogu prijaviti za sljedeće programe obrazovanja:

  • program osposobljavanja za poslove njegovatelja/ice starijih i nemoćnih,
  • program osposobljavanja za poslove barmena/icu-koktel majstora/ice te
  • program osposobljavanja za pčelara/icu.

Po završetku programa obrazovanja polaznicima će biti dodijeljena uvjerenja o završenom osposobljavanju s pravom upisa u e-radnu knjižicu. Svi zainteresirani su pozvani na uključenje u besplatne edukacije putem e-mail adrese: tehnicko.euprojekti@gmail.com ili telefona 032/617-100 i 091/356-0000.
Cilj je ovog projekta poboljšanje integracije nezaposlenih osoba u društveni život zajednice kroz stjecanje novih vještina, poboljšanje znanja I poticanje aktivnog uključivanja na tržište rada. Projekt sufinancira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda i odobren je za financiranje u sklopu programa dodjele bespovratnih sredstava “Podrška obrazovanju odraslih polaznika uključivanjem u prioritetne programe obrazovanja, usmjerene unapređenju vještina i kompetencija polaznika u svrhu povećanja zapošljivosti”. Trajanje projekta je 30 mjeseci, odnosno od 25. siječnja 2018. godine do 25. srpnja 2020. godine. Ukupna vrijednost je 937.328,09 kn od čega financiranje Europske unije iznosi 100 %. Kroz dosadašnje projektne aktivnosti uključeno je preko 30 osoba pripadnika ciljne skupine koji su uspješno završili program osposobljavanja za poslove njegovatelja/ice starijih i nemoćnih osoba.

Svi zainteresirani mogu se informirati i uključiti putem:
032/617-100, 091/356-0000, tehnicko.euprojekti@gmail.com