13 C
Vinkovci
Četvrtak, 19. svibnja 2022.

Jedan od najperspektivnijih britanskih izvođača, Sam Fender, objavio je EP koji se zove Dead Boys

Više od autora

- vl promo-
Vrijeme ovog mladog Britanca tek dolazi, što je potvrdio i BBC koji ga je uvrstio u svoj Sound of 2018 odabir – prestižan popis najperspektivnijih mladih izvođača iz Velike Britanije. Njegov singl “Leave Now” predstavljen je kao Hottest Record In The World u Annie Mac showu na BBC Radio 1, a podršku mu je dao i Zane Lowe. Nakon nekolicine singlova, Sam Fender je ovih dana predstavio i EP izdanje Dead Boys.

Ovaj EP donosi šest profinjenih i himničnih pjesama koje istovremeno pomiču granice indie rocka i inkorporiraju elemente suvremenih pop hitova. Fender je tijekom skladanja inspiraciju vukao iz vlastitog života, fokusirajući se na kompleksne teme koje opisuju današnje društvo. Za prvoklasnu je produkciju pretežito zaslužan Rich Costey (Muse, Frank Turner, The Killers, Foster the People), koji stoji i iza hvaljene pjesme “Dead Boys”, koja se također našla na ovom izdanju.

Fenderov najnoviji singl nosi naziv “That Sound”, a iza njegovog energičnog i direktnog zvuka krije se snažna poruka – “Jednostavno rečeno, riječ je o suprotstavljanju ljubomori i negativnim komentarima koji vas okruže jednom kad se pokažu rezultati vašeg truda.”, objasnio je.

Sa samo dvadeset i dvije godine, Sam Fender predstavlja dašak svježine u svijetu indie rocka. Rođen u malom engleskom gradu, odrastao je u kućanstvu u kojem je glazba bila dio svakodnevice i to pretežito zahvaljujući njegovom ocu i bratu. Veliku je pažnju šire javnosti zadobio i zahvaljujući pjesmi “Play God”, koja je uvrštena na soundtrack popularne igre FIFA 19.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno