„Prva autoškola“ dio je Auto kluba Vinkovci i autoškola je s najdužom tradicijom na području Vinkovaca u kojoj su vozački ispit polagale generacije. Vaši djedovi, očevi, a sada je red i na Vama. Odlučite se na „Prvu autoškolu“ i budite dio duge tradicije i njihovog kvalitetnog rada. Možete ih pronaći na novoj adresi Josipa Matasovića 3 u Vinkovcima, a otvorena je i poslovnica u Otoku u ulici Vladimira Nazora 1.

Cilj njihove obuke nije puko polaganje vozačkog ispita nego kompletna obuka za odgovornog i sigurnog vozača

Iza njih je više od 50 godina tradicije uspješne obuke generacija zadovoljnih vozača. Dugogodišnje iskustvo instruktora i predavača i tisuće zadovoljnih korisnika njihova su najbolja preporuka. Predavanja iz Prometnih propisa i sigurnosnih pravila održavaju se u večernjim satima u multimedijalno opremljenoj učionici, a po potrebi ih prilagođavaju potrebama kandidata. Obuka iz upravljanja vozilom izvodi se na njihovom poligonu na lokaciji Josipa Matasovića 1 na površini od 3000 m2.
Jedina je škola u Vinkovcima koja nudi obuku kandidata na simulatoru vožnje koji će pripremiti sve kandidate prije izlaska na cestu

„Prva autoškola“ jedina je škola u Vinkovcima koja nudi obuku kandidata na simulatoru vožnje koji će pripremiti sve kandidate prije izlaska na cestu. Kandidati će pomoću simulatora moći iskušati sve uvjete na cesti, poput kiše i snijega, te probati vožnju na otvorenoj cesti ili poligonu. Također ima mogućnost prikazati loš utjecaj alkohola tijekom vožnje automobilom. Na kraju vožnje prikazuje sve pogreške koje kandidat napravi tijekom vožnje simulatora. Djelatnici autoškole sudjeluju i u provođenju akcija i natjecanja za sigurnost u cestovnom prometu u sklopu nacionalnog programa. U suradnji s Prometnom policijom PU VSŽ i Auto klubom redovito provode akcije – Sigurno u prometu, – Sigurno i vješto u prometu, – Obuka školskih prometnih jedinica, a za učenike trećih razreda srednjih škola akcija – Mladi vozači i druge akcije vezane za edukaciju budućih vozača, motociklista, biciklista i ostalih sudionika prometa.

U njihovim prostorijama možete se učlaniti ili produžiti članstvo u HAK-u.