7 C
Vinkovci
Nedjelja, 27. studenoga 2022.

Jedno uzbudljivijih imena indie scene FREAK objavio i treći singl!

Više od autora

- vl promo-FREAK (I Like To Smile When I'm Sad, singl) [cover]Iza imena FREAK stoji 19-godišnji Connar Ridd, trenutno jedan od najuzbudljivijih izvođača na indie-rock sceni. FREAK je do sad predstavio pjesme ‘Nowhere’ i ‘Cake’, a sada donosi potpuno novi singl ‘I Like To Smile When I’m Sad’, koji je napisao, odsvirao i producirao potpuno sam.

Connar će uskoro objaviti i debitantsko EP izdanje koje će se zvati ‘I Like To Smile When I’m Sad’, koje donosi 4 pjesme, uključujući i aktualni istoimeni singl, za koji je dostupan i prateći videospot.

FREAK kaže da preferira korištenje velikih slova u imenu – „lijepo, glasno i podebljano“, tako da ga se odmah uoči kad dolazi. U svakom slučaju, mladog Connara Ridda teško je ne primijetiti s obzirom na to da je naoružan gomilom rock riffova, a u kombinaciji s pop melodijama.

Connar dolazi iz Chelmsforda u Essexu gdje ga je glazbeno većinski odgajao otac metalac, pa je tako na repertoaru bilo svega, od Marilyna Mansona, preko Nine Inch Nails i Kinksa, pa sve do grunga 90-ih. Prve snimke nastale su u Connarovoj spavaćoj sobi, na jeftinom laptopu koji je vrtio Logic Pro, midi klavijaturi s eBaya te mikrofonu koji je dobio od roditelja za Božić. Ipak FREAK nije uvijek sam, jer za live snimke u pomoć priskaču dva prijatelja na bas gitari te bubnjevima.

FREAK: I LIKE TO SMILE WHEN I’M SAD [2017]

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno