32 C
Vinkovci
Utorak, 16. kolovoza 2022.

Jednomjesečni istražni zatvor vozaču s Kosova zbog mogućnosti bijega

Više od autora

- vl promo-

Aneta Pšihistal
Aneta Pšihistal
aneta.psihistal@novosti.hr

Foto: HRT / IMS

Na prijedlog županijskog Državnog odvjetništva u Slavonskom Brodu, sudac istrage odredio je jednomjesečni istražni zatvor vozaču iz Kosova osumnjičenom da je uzrokovao prometnu nesreću na autocesti A3 u kojoj je poginulo deset osoba, a više od 40 je ozlijeđeno.

“Okrivljeniku je određen istražni zatvor zbog opasnosti da će pobjeći. Okrivljenik je, naime, državljanin Kosova. Hrvatska s Kosovom ima ugovor o suradnji u kaznenim stvarima, međutim tim ugovorom nije predviđeno izručenje vlastitih državljana radi kaznenog progona. To je poseban razlog zbog kojeg je Sud okrivljeniku odredio istražni zatvor”, izjavio je  istražni sudac Županijskog suda u Slavonskom Brodu Mile Soldo istaknuvši kako će postupak biti vođen u Hrvatskoj.

Za danas najavljeno je ispitivanje nekoliko svjedoka koji su bili u autobusu budući da se neki od svjedoka nesreće spremaju napustiti Hvatsku, pa će kasnije biti otežano pozivati ih iz Kosova ili Njemačke.

Vozačev branitelj Igor Cišper izjavio je kako je vozač rekao da mu je žao zbog nesreće te se osvrnuo na informaciju prisutnu od prvoga dana u medijima da je vozač izjavio kako je zaspao. “Koliko ja imam informaciju vozač nikome niti u jednom trenutku nije rekao da je zaspao”, istaknuo je Cišper.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno