Foto: Blitz film i video press
Prizivanja 3: Kriv je Sotona” (The Conjuring: The Devil Made Me Do It) je treći je film iz serije “Prizivanja” i sedmi “Conjuring” Universea. To je također prvi put da James Wan ne režira film. To ne znači da nije sudjelovao u njegovom stvaranju. Kao producent, Wan je itekako bio uključen u razvoj i nadzor priče.
Ovaj nastavak otkriva zastrašujuću priču o teroru, ubojstvu i nepoznatom zlu koje je šokiralo čak i iskusne istražitelje paranormalnih pojava, Eda i Lorraine Warren. Jedan od najsenzacionalnijih slučajeva iz njihovih dosjea, započinje borbom za dušu dječaka, a zatim ih odvodi dalje od svega što su ikad prije vidjeli. Po prvi put u povijesti SAD-a osumnjičenik za ubojstvo će se braniti s opravdanjem demonskog opsjednuća.
Film se u svim kinima počinje prikazivati ovog četvrtaka, i već sada je pokupio pozitivne kritike.
Redatelj filma je Michael Chaves, producenti su James Wan i Peter Safran, a za zastrašujući scenarij je zaslužan David Leslie Johnson-McGoldrick (“The Conjuring 2”, “Aquaman”). Scenarij je nastao prema priči Jamesa Wana i Davida Lesliea Johnsona-McGoldricka, a temelji se na likovima koje su stvorili Chad Hayes i Carey W. Hayes. U ostalim ulogama su Ruairi O’Connor, Sarah Catherine Hook i Julian Hilliard.
Film u distribuciji Blitza, možete pogledati već od ovog četvrtka, 3. lipnja u svim kinima, u premium formatima: IMAX i 4D, kao i u 2D formatu. Ulaznice su u prodaji online i na blagajnama kina.