1 C
Vinkovci
Srijeda, 7. prosinca 2022.

Još jedan uspješno odobren projekt Agencije, Grada i partnera

Više od autora

- vl promo-


Novosti
Novosti
mario.brcic@novosti.hr

Djelatnici Agencije za razvoj i investicije grada Vinkovaca VIA d.o.o. sudjelovali su u pripremi i prijavi projektnog prijedloga „Vrijeme užine II.“ za koji je 02. veljače 2018. godine donijelo
Grad Vinkovci primio je Odluku o financiranju projekta „Vrijeme užine II.“ koju je Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, Posredničko tijelo u okviru Poziva na dostavu projektnih prijedloga „Osiguravanje školske prehrane za djecu u riziku od siromaštva (školska godina 2017. – 2018.)“ financiranog iz Fonda europske pomoći za najpotrebitije (FEAD).
Gradu Vinkovcima kao Nositelju projekta odobreno je financiranje projektnih aktivnosti usmjerenih na ublažavanje materijalne deprivacije tipa 1 – nedostatak hrane u maksimalnom iznosu prihvatljivih troškova 425.771,40 kn, te 4.257,11 kn za provedbu aktivnosti tehničke pomoći.
Projekt „Vrijeme užine II.“ obuhvaća aktivnosti kojima se osigurava dodjela školskog obroka djeci iz socijalno ugroženih obitelji tijekom boravka u osnovnoj školi, a u svrhu suzbijanja siromaštva i socijalne isključenosti. Projektom će se osigurati 74.131 obrok u školskoj godini 2017./2018. za 479 korisnika projekta.
Projekt „Vrijeme užine II.“ nastavak je istoimenog projekta koji se uspješno provodio u prethodnoj školskoj godini. Projektom će se osigurati školska prehrana za 479 učenika u riziku od siromaštva a koji su polaznici obveznog osnovnoškolskog programa u 7 osnovnih školama s područja grada Vinkovaca, te 3 škole s područja Vukovarsko-srijemske županije.

Partneri u projektu su sljedeće osnovne škole:
• O.Š. „Antun Gustav Matoš“, Vinkovci,
• O.Š. Bartola Kašića, Vinkovci
• O.Š. Josipa Kozarca, Vinkovci
• O.Š. Ivana Gorana Kovačića, Vinkovci
• O.Š. Vladimira Nazora, Vinkovci
• O.Š. Ivana Mažuranića, Vinkovci
• O.Š. Nikole Tesle, Mirkovci,
• O.Š. Josipa Lovretića, Otok,
• O.Š. „Ivan Kozarac“ , Nijemci i
• O.Š. Stjepana Antolovića, Privlaka.

Projekt je sufinanciran 100% bespovratnim sredstvima i to 85% iz Fonda europska pomoći za najpotrebitije, te 15% iz državnog proračuna Republike Hrvatske. Cilj Fonda je promicanje socijalne kohezije i socijalne uključenosti pridonoseći smanjenju siromaštva, posebice teških oblika siromaštva poput dječjeg siromaštva, beskućništva i nedostatka hrane. Putem Fonda se pruža nefinancijska pomoć najpotrebitijim osobama, poput hrane i osnovne materijalne pomoći (kao što su odjeća, higijenski proizvodi, školski pribor i slično) te aktivnosti socijalnog uključivanja usmjerene na najpotrebitije osobe.
Grad Vinkovci je još jednom pokazao svoju socijalnu osjetljivost te se priključio promicanju suzbijanja siromaštva i socijalne isključenosti uz poštivanje načela dostojanstvenog postupanja, antidiskriminacije, jednakosti spolova i jednakih mogućnosti građana Vinkovaca i okolnih mjesta čije su osnovne škole partneri u ovom projektu.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno