17 C
Vinkovci
Četvrtak, 30. ožujka 2023.

Josip Dabro: Želimo izvješće DORH-a o prometnoj nezgodi, a ne izvješće Dekanića i HDZ-a

Više od autora

- vl promo-
Tihana Papac
Tihana Papachttps://novosti.hr
tihana.papac@novosti.hr

Vijećnici Domovinskog pokreta ne sudjeluju na današnjoj sjednici Županijske skupštine Vukovarsko-srijemske županije na kojoj je jedna od točaka Dnevnog reda izvješće župana Damira Dekanića za razdoblje od 1. siječnja 2022. do 30. lipnja 2022. godine, izvjestio je u ime Kluba na svojoj Facebook stranici Josip Dabro uoči početka zasjedanja Županijske skupštine.

                   

“Nećemo slušati frizirano izvješće u kojem nema ni slova o prometnoj nezgodi alkoholiziranog župana, nego želimo vidjeti izvješće DORH-a koje će otkriti sramotu po kojoj smo poznati u cijeloj Hrvatskoj”, piše Dabro, podsjetimo Dekanićev protukandidat na prošlim lokalnim izborima.


Dodaje da “ono o čemu bi Županijska skupština Vukovarsko srijemske županije trebala govoriti i voditi politike jeste da nam je županija gospodarski opustošena, da imamo preko trideset tisuća stanovnika manje prema zadnjem popisu, da nema stipendija za studente, nema potpora za poljoprivrednike, zatvaraju nam se škole, nema decentralizacije Hrvatskih šuma i premještaja Uprave HŠ-a u Vukovarsko-srijemsku županiju. Jer prisjetimo se koliko su Damiru Dekaniću i njegovom kolegi Banožiću bila puna usta stranačke vertikale i decentralizacije Hrvatskih šuma. Naravno, u Zagrebu o tome ne smiju ni progovoriti”, ističe u ime Domovinskog pokreta Vukovarsko-srijemske županije njihov predsjednik u objavi na društvenim mrežama.

Mišljenja je da se “u Županijskoj skupštini ne provode politike koje su dobre za stanovnike Vukovarsko srijemske županije i ozbiljni problemi ne dolaze na stol i ne bivaju rješavani, nego se sve radi u svojstvu što ljepšeg “peglanja” imidža HDZ-a”, piše dojučerašnji stranački kolega i zamjenik Bože Galića u prošlom mandatu.

“Želimo vidjeti političku odgovornost HDZ-a i župana”, zaključuje Josip Dabro.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno