12 C
Vinkovci
Subota, 30. rujna 2023.

Josip Mečić: Bilo bi nerealno reći kako nismo glavni favoriti za ulazak u Premijer ligu

Više od autora

- vl promo-

Rukometni klub Spačva iz Vinkovaca na kraju prošle sezone ispala je iz rukometne Premijer lige. Tako je vinkovačka momčad nakon 11 uzastopnih sezona ispala iz elitnog rukometnog razreda u Hrvatskoj, no u novoj sezoni svakako je cilj pokušati se vratiti u konkurenciju najboljih.

S pripremama smo počeli 1. kolovoza, dva tjedna smo odradili na stadionu Cibalije te u teretani Galaxy. S drugim dijelom priprema započeli smo dolaskom u dvoranu, a to je bilo 16. kolovoza. To je bio tehnički dio priprema, radili smo s loptom te smo dizali formu i uigravali se. Naznaka je bila na snazi, smatram kako ne smijemo niti u jednoj utakmici dovesti u pitanje našu fizičku spremnost. To nam je ključno”, rekao je Josip Mečić, trener RK Spačva Vinkovci.

FOTO: RK Spačva Vinkovci

Naravno, Spačva je nakon ispadanja iz Premijer lige doživjela i promjene u kadru. Neki su otišli iz kluba, no bilo je i dolazaka. Između ostalog, u klub su došli iskusni vratar Dražen Stojanović i igrač Spasoje Pekić. Spačva je također dosta pomladila svoju momčad, a klubu se priključio i Noa Mandić iz Osijeka.

Bilo bi nerealno reći kako nismo glavni favoriti za ulazak u Premijer ligu. Ipak smo mi ekipa koja je zadnjih deset godina bila u elitnoj ligi. Svakako će biti teških utakmica i vrućih terena, no smatram kako ćemo to sve prebroditi. Također, nadamo se kako će ove sezone biti što manje ozljeda”, optimističan je Mečić. Vinkovčani su tijekom pripremnog razdoblja odigrao pet pripremnih utakmica i turnir u srpskoj Riđici. U svim utakmicama Spačva je upisala pobjede, osim u finalnoj utakmici Riđice, kada je u egal završnici bio bolji RK Vojvodina s 32:29. Početak lige zakazan je za 17. rujan, a tada će Spačva u svojoj dvorani pokušati pobjedom protiv RK Viro iz Virovitice uljepšati Vinkovačke jeseni, no prije toga na rasporedu je generalka protiv RK Sloboda iz Tuzle.

FOTO: RK Spačva Vinkovci

Vinkovački klub natjecat će se u 1. HRL Sjever, a prvo mjesto značilo bi siguran povratak u elitu, dok bi druga pozicija vodila u razigravanje.

FOTO: RK Spačva Vinkovci

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno