18 C
Vinkovci
Ponedjeljak, 27. svibnja 2024.

Judo klub Vinkovci na turnirima u Zagrebu i Rumunjskoj

Više od autora

- vl promo-
Mario Kurhelec
Mario Kurhelec
mario.kurhelec@novosti.hr

Prvi natjecateljski vikend u ovoj godini za članove Judo kluba Vinkovci započeo je u Zagrebu za kadete, dok je mlađi dio ekipe bio na međunarodnom turniru „Cup Drobeta” u Rumunjskom gradu Drobeta Turnu Severin gdje je sudjelovalo 348 natjecatelja iz Rumunjske, Bugarske, Srbije, Moldavije, Ukrajine i Hrvatske.

Mia Behin u kategoriji do 57 kg osvojila je drugo mjesto kao i Marta Plavišić u kategoriji do 64 kg.

Ostali članovi Judo kluba Vinkovci ostvarili su sljedeće rezultate:

Mia Lara Cota 36 kg U 14 peto mjesto, Marija Tomić 48 kg U14 peto mjesto, Lucija L. Jovanović 40 kg U14 sedmo mjesto, Gita Tolušić 36 Kg U14 BP i Mario Tomić 42 Kg U14 BP.

Uz mlalde judaše bila je trenerica Tatjana Lovrić Jovanović, dok je Vinkovčanin Igor Plavšić bio sudac na turniru u Rumunjskoj.

U sportskoj dvorani Sutinska vrela u Zagrebu turnir je bio kriterijskog karaktera pa su se odazvali svi kadeti koji planiraju izaći na kadetsko Prvenstvo Hrvatske koje će se održati na isto mjestu za dva tjedna. Nastupilo je ukupno 409 natjecatelja iz 59 klubova u samo tri uzrasne kategorije, a Judo klub Vinkovci nisu imali predstavnika u U14 dok su u ostale dvije kategorije ostvareni sljedeći rezultati:

Kadeti U18:

2. mjesto Eva Brdar – 44 kg2. mjesto Stiv Tomić – 66 kg

9. mjesto Luka Lovrić Jovanović – 46 kg

9. mjesto Josip Rupčić – 55 kg

BP Ivan Ćirić – 66 kg

Seniori:

1. mjesto Eva Brdar – 48 kg

7. mjesto Josip Ramljak – 73 kg

„Borbe su bile teške i jake gdje se nažalost ispadalo u prvom kolu, ako se nije dovoljno pripremilo ili se izašlo s malo iskustva koje se stječe sa svakom novom borbom i natjecanjem koje skupljaju naši mlađi kadeti. Očekivano dobre borbe su imali Stiv i Eva što su i pokazali u svoje 3-4 borbe do finala. Sljedeći tjedan malo mlađu ekipu vodimo na turnir u Dubrovniku”, poručili su iz Judo kluba Vinkovci, a treba reći kako je turnir u Zagrebu odrađen pod paskom trenerice Ivane Kalinić.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno