21 C
Vinkovci
Petak, 30. rujna 2022.

Kad Subkultura “praši” rock – Vinkovačko ljeto 2018.

Više od autora

- vl promo-


Aneta Pšihistal
Aneta Pšihistal
aneta.psihistal@novosti.hr

Nakon prilično vrućeg dana nad Vinkovce se spustila jedna lijepa subotnja večer, onako baš posve ugodna, bez vrućine, bez sparine, večer koja mami na izlazak iz kuće i šetnju gradom. A svi oni koji su se večeras odlučili prošetati do središta grada i zadržati se ispod krošnji središnjega gradskog parka imali su dodatnoga razloga za uživanje jer se u okviru programa Vinkovačkog ljeta za dobro raspoloženje večeras pobrinula Subkultura, vinkovačko-vukovarsko-cerićki band koji “praši” rock.

Nastup na Vinkovačkom ljetu bio je i prvi nastup banda u ovom sastavu: Darko Krajinović, bas gitara, Jožef Belović, ritam gitara, Domagoj Matić, solo gitara, Mario Krajinović, vokal, s tim da je umjesto spriječenoga Deana Cikovca, bubnjevi, vinkovački koncert kao zamjena odradio Luka Kolak.

“Okupili smo se iz ljubavi prema istoj vrsti glazbe, a to je rock i to sve vrste rocka, od onog klasičnog starog rocka iz 60-ih, 70-ih pa dalje. Sviramo ono što nas veseli, što zapravo i slušamo i rekao bih da je to jedan zanimljiv presjek glazbenih izričaja unutar rocka koji se može svidjeti široj publici. U ovom sastavu zajedno smo četiri mjeseca, a nastup na Vinkovačkom ljetu naš je prvi nastup i veselimo se tome što ćemo vidjeti kako će publika reagirati na nas uživo. Svi dečki, inače, svirali su u različitim kombinacijama i ranije, tako da oni imaju iskustvo na sceni, ja baš i ne, a večeras imamo priliku vidjeti kako “dišemo” zajedno kao Subkultura”, istaknuo je večeras u Vinkovcima pjevač Mario Krajinović.

A prema reakcijama publike čini se da “dišu” sasvim dobro i da se njihova filozofija “nama je važno da radimo što volimo i sviramo što volimo pa ako to ljudi prepoznaju, super, a ako ne, opet dobro” pokazala sasvim dobrom filozofijom. Veselimo se ponovnom susretu sa Subkulturom u Vinkovcima ili bilo gdje drugdje.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno