1 C
Vinkovci
Nedjelja, 4. prosinca 2022.

Kajkić (KLJUč): Lokalni šerif Bosančić mora podnijeti ostavku; Josip Jelić: Fešta je nebitna, više me boli postupanje sustava

Više od autora

- vl promo-


Tihana Papac
Tihana Papachttps://novosti.hr
tihana.papac@novosti.hr

U 15.20 pred zgradom gradske uprave konferenciju za novinare održao je gradski vijećnik Živog zida, novog Ključa i Josip Jelić na temu „Prijetnje gradonačelnika Ivana Bosančića susjedu liječniku Josipu Jeliću”, koji je u medijima već istupao s optužbama na rad vinkovačke bolnice.

Ovog puta, a nakon upozorenja, kaže, prijavio je gradonačelnika Ivana Bosančića za buku iz njegova stana i pozvao policiju. Tada mu je, kaže, rekao „da si je navukao problem”.

„Budući da sam ja osoba koja je prijavila teške nepravilnosti i kriminal u vinkovačkoj bolnici, imam već dovoljno problema, ja bih ga zamolio i ovim putem da objasni koje sam si ja to probleme navukao,” pita Jelić.

„I danas sam uz svog sugrađanina, susjeda Josipa Jelića i dajem mu apsolutnu podršku. Prijetnje su skandalozne i zastrašujuće. Moram priznati da me te prijetnje pred službenom osobom nisu iznenadile jer je konačno pokazao tko je i što je on. Ovim putem šaljem gradonačelniku poruku da podnese ostavku jer mu građani grada Vinkovaca više ne vjeruju i tko bi mu se usudio doći reći da stiša glazbu kako bi mogao normalno živjeti u svome gradu, a kamoli što drugo. Mi smo taoci ovakvih likova. Nestalo je sve dobro, a ostao lopovluk, omalovažavanja i policijska zataškavanja”, ističe vijećnik Ključa Kajkić.

Jelić negira političke ambicije ni Ključ ni Živi zid kaže, a Goran Kajkić, nastavlja jedini je pokazao zanimanje za ovaj slučaj preko brata Nikole s kojim je liječnik povezan u slučaju bolnice, pojasnio je gradonačelnikov susjed. Zna da je tajnim snimanjem prekršio zakon, ali „pretpostavlja da je interes javnosti puno veći nego njegovo moguće kazneno djelo.” Prijetnje je policiji prijavio, no kako sam policajac nije čuo navedene riječi, kaže Jelić, danas je stiglo policijsko očitovanje kako je sve učinjeno po službenom protokolu i nema nikakvih elemenata kaznenog djela kao ni remećenja javnog reda i mira te je slučaj predan Državnom odvjetništvu na postupanje.

Josip Jelić ipak zaključuje kako nema ništa protiv feštanja.

„Ovdje je fešta nebitna, bitno je postupanje policije koja se servilno postavila prema političkom moćniku, a jednoj gospođi su dopustili da na hodniku zgrade u 03:12 sati otpjeva stih pred njima, makar da su joj rekli, nemojte to činiti. Više me boli postupanje sustava, fešta je ovdje nebitna kao i vrsta glazbe. Mi svi tamo imamo fešte, prijavio sam ga zbog buke u pola tri zbog pjevanja na razglas. Oduzeo nam je dvije noći u mjesec dana,” požalio se novinarima.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno