18 C
Vinkovci
Utorak, 9. kolovoza 2022.

Kajkić (Ključ): Pokažite mi tko je u Vinkovce donio svjetsku titulu pa makar to bilo pljuvanje u dalj

Više od autora

- vl promo-

Tihana Papac
Tihana Papachttps://novosti.hr
tihana.papac@novosti.hr

“Pokažite mi tko je u Vinkovce donio svjetsku titulu pa makar to bilo pljuvanje u dalj”, izrazio je nezadovoljstvo gradski vijećnik Ključa Goran Kajkić što njegov prijedlog za dodjelu javnih priznanja Grada Vinkovaca nije prihvatila Komisija za dodjelu nagrada, u kojoj sjede i oporbeni vijećnici.

Naime, Dragan Cvitkušić, dobitnik svjetske titule za mladog psa tornjaka i promidžbu autohtonog blaga, stoji u opisu prijedloga, ove godine nije ušao u popis laureata u koji će se redom upisati umirovljeni prof. dr.sc. Đuro Senčić, za posebne zasluge u znanosti, obrazovanju i kulturi, za gospodarsku djelatnost, tvrtka Dilj koja ove godine obilježava stoljeće rada, MNK Futsal Aurelia za iznimne sportske rezultate, ali i promociju grada i županije, a za iskazani doprinos Domovinskom ratu, umirovljeni pukovnik Ivan Petrinović, prvi zapovjednik 109. legendarne vinkovačke brigade, kreator dugogodišnjeg razvoja i jačanja obrambenih sposobnosti bivše općine Vinkovci, stoji u obrazloženju.

Vijećnik Kajkić smatra kako je njegov prijedlog opstruiran isključivo što je njegov dok Komisija kao i vijećnička većina vjeruje da će se Cvitkušićevi uspjesi ponavljati i narednih godina pa prostor za priznanje neće izostati.

Dodajmo na koncu kako ni prijedlog za posthumno odlikovanje priznanjem Grada Vinkovaca za nuštarskog lovca na tenkove Andriju Andabaka ove godine nije dobio suglasnost Komisije za dodjelu javnih priznanja što ne znači da ne može biti predložen ponovno idućih godina, pojašnjeno je.

“Rasprava o ljudima na ovakav način i s ovakvim rezultatima nije korektna bili oni nagrađeni ili ne i mi se iz nje izuzimamo, obratio se u ime Kluba vijećnika HDZ-a Ilija Cota.

SDP-ov vijećnik Drago Majstorović ovog puta nije bio zadovoljan materijalima jer za one koji nisu dobitnici nisu dostavljena obrazloženja, rekao je. Smatra kako je to bilo potrebno, no dosadašnja praksa bila je takva da obrazloženja idu samo za dobitnike nagrada, pojasnio je  tajnik Vijeća Zlatko Dovhanj. Zato i postoji Komisija koja donosi Odluku i dostavlja ju kao prijedlog Gradskom vijeću, dodao je Dovhanj.

Aktualni sat začinio je Goran Kajkić amortizerima, poklon gradonačelniku uz poruku da mu donosi dar u ime građana na što je Bosančić poručio kako pozdravlja kreativnost u političkoj areni pri ispunjavanju viška slobodnoga vremena, ipak je asistent najneaktivnijeg europskog zastupnika, pri čemu je učenik nadmašio političkog učitelja Ivana Pernara, zaključio je vinkovački gradonačelnik nakon petosatne, 10. sjednice aktualnog saziva Gradskog vijeća, uz poruku kako će asfaltiranje najprometnijih gradskih ulica biti završeno do Vinkovačkih jeseni.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno