Od lokalnih izbora dijeli nas još tri mjeseca, a zahuktava se predkampanja gradonačelničkog kandidata Gorana Kajkića ispred Živog zida. U radu je spas, stara je latinska pa se politički izazivač ispred Živog zida prihvatio posla i na frekventnim mjestima u Vinkovcima postavio potpisane transparente kojima proziva aktualnu vlast. Navijački rekviziti s porukama legitimni su samo u krugu sportskih borilišta pa su ih nedugo zatim uklonili čuvari Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira. U slučaju političke promidžbe, a prema Zakonu o lokalnim izborima, u obzir dolazi legalno zakupljen oglašivački prostor.

Tema se, potom, preselila na društvene mreže koje su se užarile nakon što se politički kandidat fotografirao pred vinkovačkom nogometnom svetinjom. Cjelovitu poruku smo dijelom morali ukloniti jer je neprimjerenog sadržaja.

Najvjernijima je to itekako zasmetalo jer je navijačka subkultura osjetljiva na bilo kakvo stavljanje u politički kontekst, posebice u predizborne svrhe. Bilo kako bilo, Kajkić je vinkovačku dokolicu danas okupirao po onoj staroj i antireklama je reklama.