-4 C
Vinkovci
Četvrtak, 9. veljače 2023.

Kapaju sredstva za vrtić u Ceriću

Više od autora

- vl promo-
Tihana Papac
Tihana Papachttps://novosti.hr
tihana.papac@novosti.hr

Cerićki mališani od rata na ovamo idu u vrtić u Nuštar ili u Vinkovce, a trebali bi ga dobiti u svom mjestu. Riječ je o objektu površine 412 kvadrata kapaciteta za dvije odgojno-obrazovne skupine uzrasta od treće do sedme godine, ukupno 38 mališana.

Na temelju programa usmjeravanja i rasporeda sredstava za poticanje održivog povrataka na potpomognuta područja i područja posebne državne skrbi kroz financijsku potporu jedinicama lokalne samouprave u 2022. godini, nakon objavljenog Javnog poziva za nominiranje projekata i aktivnosti za dodjelu financijske potpore za održivi povratak na potpomognuta područja i područja posebne državne skrbi od 14. listopada 2022. godine i dostavljenog prijedloga Povjerenstva za odabir i aktivnosti jedinica lokalne samouprave, Gordan Hanžek, državni tajnik Središnjeg državnog ureda za obnovu i stambeno zbrinjavanje 28. studenog 2022. donio je odluku kojom se odobravaju sredstva iz državnog proračuna za (su)financiranje ukupno 23 projekta među kojima je previđeno i 250.000 kuna za Izgradnju dječjeg vrtića u naselju Cerić Općine Nuštar.

FOTO: Općina Nuštar

Najveći iznos koji se JLS-u po projektu mogao dodijeliti bio je 500.000 kn, a ostatak vrijednosti projekta, jedinica lokalne samouprave mora osigurati sufinanciranje cijelog projekta. Cilj programa je ostvarenje planova smanjivanja razlika između regija i manje razvijenih regija, u skladu s načelima razvojne politike, održivog razvoja i socijalne uključenosti.


FOTO: Općina Nuštar

“Ukupna vrijednost vrtića u Ceriću iznosi 10 milijuna kuna. Kolika je potreba govori i podatak kako se u posljednjih desetak godina upravo u Ceriću bilježi pojačano naseljavanje mladih obitelji”, napominje Hrvoje Drinovac, načelnik Općine Nuštar.

Podsjetimo, Općini je dodijeljeno nepovratnih gotovo 2,5 milijuna kuna namijenjenih izgradnji vrtića u Ceriću od strane Ministarstva regionalnog razvoja.

FOTO: Općina Nuštar

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno